Nieuws van Bonaire

Papia Papiamentu april, Uitdrukkingen

Iedere maand zet Mina voor onze lezers de meest voorkomende woorden van de maand op een rij. Zo ben jij iedere maand goed voorbereid en kun je meepraten. Elke maand vind je in dit artikel een lijst met handige woorden. Het kunnen woorden zijn die betrekking hebben op bepaalde gebeurtenissen, feestdagen, seizoenen en nog veel meer.

Deze maand staat in het teken van woorden die alles te maken hebben met:

Ekspreshonnan komun / Gebruikelijke uitdrukkingen / Common expressions / Expresiones comunes

Afbeelding ter illustratie © Canva

Papiamentu

Duna mi
Trese pa mi
Skucha mi
Warda mi
Fia mi
Despensá mi
Komprondé mi
Kere mi
Respondé mi
Respetá mi

Nederlands

Geef (aan) mij
Breng (voor) mij
Luister naar mij
Wacht op mij
Leen mij
Neem mij niet kwalijk
Begrijp mij
Geloof mij
Antwoord mij
Respecteer mij

English

Give me
Bring me
Listen to me
Wait for me
Lend me
Excuse me
Understand me
Believe me
Answer me
Respect me

Español

Dame
Tráeme
Escúchame
Espérame
Présteme
Disculpe
Entiéndeme
Créeme
Respóndeme
Por favor respétame

Volg een cursus Papiaments

Bij Motivisati krijg je les op een interactive en uitdagende manier. Mina heeft al jaren veel ervaring met het verzorgen van taallessen, Mina is een bevoegd tweedegraads docent Papiaments en heeft jaren les gegeven op het MBO. Al deze ervaring zet ze al ruim vijf jaar met veel plezier in voor haar bedrijf Motivisati. Bij Motivisati gaat het niet alleen maar om het leren van de taal, de cultuur en beleving spelen een belangrijke rol in de cursus en zorgen er voor dat je het Papiaments snel zult leren.

Bekijk hier de woorden van andere maanden

Deel dit artikel