Advertorial

Vraag Makelaar Bob – Kan ik een bod doen met ontbindende voorwaarden?

Bij het kopen of verkopen van een woning komt veel kijken, ook levert het de nodige vragen op. In deze rubriek ‘Vraag Makelaar Bob’ geeft vastgoedexpert Bob Bartikoski van RE/MAX Real Estate Bonaire antwoord op een vastgoedvraag van een lezer. In deze terugkerende rubriek vind je om de week antwoord op uiteenlopende vragen over vastgoed op Bonaire.

Ruben

Kan ik een bod doen onder voorwaarden, zoals de voorwaarde dat mijn huis wordt verkocht voordat ik een huis op Bonaire koop?  

Bob

Goede vraag Ruben! Een ontbindende voorwaarde in een koopovereenkomst betekent dat, tenzij een bepaalde actie plaatsvindt, de koopovereenkomst nietig is en de koper geen verplichting heeft om te kopen. De verkoper kan verschillende ontbindende voorwaarden accepteren of afwijzen. Een voorwaarde dat een huis in een ander land eerst moet worden verkocht, zal vrijwel zeker worden afgewezen door een verkoper op Bonaire, omdat er geen garantie is dat het huis zal worden verkocht.  Als jouw huis op dit moment definitief verkocht is en je wacht alleen nog op de overdracht, kan een verkoper akkoord gaan met deze ontbindende voorwaarde.

Twee voorwaarden die hier op Bonaire vaker voorkomen zijn inspectievoorwaarden en financieringsvoorwaarden.  Beide hebben een vervaldatum, een typische termijn voor een bouwtechnische keuring is 14 dagen vanaf de datum van ondertekening van de koopovereenkomst. Een financieringsvoorwaarde duurt langer, meestal ten minste 30 dagen, omdat de bank de financiële documentatie van de koper en een voltooide taxatie van het onroerend goed nodig heeft voordat het ter goedkeuring aan de kredietcommissie wordt voorgelegd. 

Vergeet niet dat de verkoper het recht heeft om elk ontbindende voorwaarde te accepteren of af te wijzen, aangezien het huis tijdens de periode van het voorwaardelijk beding niet aan iemand anders kan worden verkocht. Onvoorziene omstandigheden maken deel uit van het onderhandelingsproces wanneer je een bod doet om een huis te kopen. Je makelaar kan je meer in detail adviseren wanneer je een bod uitbrengt

RE/MAX Paradise Homes Bonaire

Wil je een woning kopen of verkopen op Bonaire, of heb je een vastgoedvraag voor Bob, mail hem dan op: info@bonairehomes.com.
Bonaire: +599-717-7362.
Gratis vanuit de VS: 1-866-611-7362

Logo REMAX

Bekijk hier vorige edities van “Vraag Makelaar Bob”

Bekijk de nieuwste brochure van REMAX

Advertorial

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo