Doen en Zien

Mangrove Info & Kayak Center Bonaire

Met een deskundige gids dwalen door de mangroven

Het Mangrove Info & Kayak Center Bonaire is een onderzoeks- en informatiecentrum in één. Vanuit het centrum vertrekken kayaktochten door de schitterende mangroven. De tour wordt uitgevoerd onder begeleiding van een deskundige gids.

Mangrove Info & Kayak Center Bonaire

Geniet van de stilte en de rust

Geniet van de stilte en de rust terwijl je tussen de bomen door peddelt. Wil je nog meer zien van de unieke Mangrove? Er zijn ook tochten die het kayakken combineren met snorkelen tussen de mangroves. Dit is een super ervaring, vooral vanwege de rijkdom aan tropische vissen en exotische planten.

Vinnen zijn bij het snorkelen niet toegestaan omdat deze schade kunnen toebrengen aan de mangroves en het ecosysteem. Tip voor onderweg neem een eigen fles water mee en een waterbestendige camera om alles vast te leggen.

Mangrove Info & Kayak Center Bonaire Reviews

Our kayak trip was a highlight of our week in Bonaire. Our guide was friendly, helpful and very knowledgeable. Our family of 8, ages 5-69, all enjoyed the experience and would highly recommend this organization and activity to others visiting the island.


We did the 2 hour kayak and snorkel tour, which started at the Kayak centre with our guide Trevor. We had three nationalities in our group – American, Dutch and British. Trevor switched between the three languages perfectly ;-). You start at the Mangrove centre with a brief lecture, which is really interesting and worthwhile. You should leave there with the knowledge that mangroves are crucial to both the island and the planet’s habitat. And also why you should not order conch at local restaurants. The tour itself is a lot of fun as we meandered through the mangroves and ended up at our snorkelling destination. It’s a trip I would do again. Do be aware you are out in the sun for two hours on reflective water, so fair skins will need sunscreen, and drinking water is essential.


Leuke kayak tour door de mangrove. Een stukje snorkelen geeft zeer mooi beeld van de mangrove onderwater. Het kajakken zelf is heel relaxed.
Zelf zou ik aanraden de vroege trip te nemen, dan voelt het minder warm aan.
Onze gids vertelde veel over de dingen die te zien zijn. soms wat lastig te verstaan door de afstand tussen de voorste en achterste kayak.
Het is zeer leerzaam en zeker een bijdrage aan een goed Bonaire.


Meer reviews lees je op Tripadvisor

Bonaire Wild Bird Rehab

Achter het Mangrove info center bevindt zich de Bonaire Wild Bird Rehab, een opvang voor de wilde vogels van Bonaire. Vogels die ziek of gewond zijn worden naar de Rehab gebracht waar ze verzorgd worden tot ze weer uitgezet kunnen worden in de natuur.

Contact en openingstijden

Het Mangrove Info & Kayak Center Bonaire is open van maandag t/m zaterdag

08.30: 2 uur durende kayak and snorkel tocht met gids
09.00:  1 uur durende solar boat tocht met gids (bij minimum van 4 personen)
11.00:   1 uur durende kayak tocht met gids
14.30:  2 hour kayak and snorkeling

mangrove info en kayak center

Adres: Kaminda Lac 140, Kralendijk
Telefoon: +599 780 5353
Email:info@mangrovecenter.com
Website

Mangrove Info Center Bonaire
Mangrove Info & Kayak Center Bonaire
Mangrove info center
Mangrove info center
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo