Nieuws van Bonaire

Papia papiamentu juni

Iedere maand zet Mina voor onze lezers de meest voorkomende woorden van de maand op een rij. Zo ben jij iedere maand goed voorbereid en kun je meepraten. Elke maand vind je in dit artikel een lijst met handige woorden. Het kunnen woorden zijn die betrekking hebben op bepaalde gebeurtenissen, feestdagen, seizoenen en nog veel meer.

Afbeelding ter illustratie © Canva

Deze maand staat in het teken van woorden die alles te maken hebben met:

Famia / De Familie / The Family /La Familia

Papiamentu

Mama
Tata
Yu hòmber
Yu muhé
Ruman hòmber
Ruman muhé
Subrino
Subrina
Wela
Welo / Tawela
Ñetu
Tanta
Tio
Primu
Prima

Nederlands

Moeder
Vader
Zoon
Dochter
Broer
Zus
Neefje
Nichtje
Grootmoeder
Grootvader
Kleinkind
Tante
Oom
Neef
Nicht

English

Mother
Father
Son
Daughter
Brother
Sister
Nephew
Niece
Grandmother
Grandfather
Grandchild
Aunt
Uncle
Cousin
Cousin

Español

Madre
Padre
Hijo
Hija
Hermano
Hermana
Sobrino
Sobrina
Abuela
Abuelo
Nieto
Tía
Tío
Primo
Prima

Volg een cursus Papiaments

Bij Motivisati krijg je les op een interactive en uitdagende manier. Mina heeft al jaren veel ervaring met het verzorgen van taallessen, Mina is een bevoegd tweedegraads docent Papiaments en heeft jaren les gegeven op het MBO. Al deze ervaring zet ze al bijna vijf jaar met veel plezier in voor haar bedrijf Motivisati. Bij Motivisati gaat het niet alleen maar om het leren van de taal, de cultuur en beleving spelen een belangrijke rol in de cursus en zorgen er voor dat je het Papiaments snel zult leren.

Bekijk hier de woorden van andere maanden

Deel dit artikel