Nieuws van Bonaire

Papia Papiamentu oktober, Dieren

Iedere maand zet Mina voor onze lezers de meest voorkomende woorden van de maand op een rij. Zo ben jij iedere maand goed voorbereid en kun je meepraten. Elke maand vind je in dit artikel een lijst met handige woorden. Het kunnen woorden zijn die betrekking hebben op bepaalde gebeurtenissen, feestdagen, seizoenen en nog veel meer.

Deze maand staat in het teken van woorden die alles te maken hebben met:

Dia di bestia / Dierendag / Animal day / Dia de los animales

Papiamentu

Kachó
Pushi
Para
Piská
Buriku
Yuana
Karné
Kabritu
Makaku
Porko
Turtuga
Konènchi

Nederlands

De hond
De kat
De vogel
De vis
De ezel
De leguaan
Het schaap
De geit
De aap
Het varken
De zeeschilpad
Het konijn

English

The dog
The cat
The parrot
The fish
The donkey
The iguana
The sheep
The goat
The monkey
The pig
The sea turtle
The rabbit

Español

El perro
El gato
El pájaro / El ave
El pescado
El burro
La iguana
La oveja
La cabra
El mono
El cerdo
La tortuga marina
El conejo

Volg een cursus Papiaments

Bij Motivisati krijg je les op een interactive en uitdagende manier. Mina heeft al jaren veel ervaring met het verzorgen van taallessen, Mina is een bevoegd tweedegraads docent Papiaments en heeft jaren les gegeven op het MBO. Al deze ervaring zet ze al ruim vijf jaar met veel plezier in voor haar bedrijf Motivisati. Bij Motivisati gaat het niet alleen maar om het leren van de taal, de cultuur en beleving spelen een belangrijke rol in de cursus en zorgen er voor dat je het Papiaments snel zult leren.

Bekijk hier de woorden van andere maanden

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo