Nieuws van Bonaire

Papia Papiamentu Werkwoorden, Zoeken

Iedere maand zet Mina voor onze lezers handige woorden op een rij. Zo ben jij iedere maand goed voorbereid en kun je meepraten. Elke maand vind je in dit artikel een lijst met handige woorden. Het kunnen woorden zijn die betrekking hebben op bepaalde gebeurtenissen, feestdagen, seizoenen en nog veel meer.

Deze maand staat in het teken van woorden die alles te maken hebben met:

Buska / Zoeken / To search (looking for) / Buscar.

Afbeelding ter illustratie ©Canva

Papiamentu

Kiko bo ta buska?
Mi ta buska mi pèn.
Unda bo a buska?
Tur kaminda!
Mi a kansa di buska.

Nederlands

Wat zoek je?
Ik zoek mijn pen.
Waar heb je gezocht?
Overal!
Ik ben moe van het zoeken.

English

What are you looking for?
I’m looking for my pen.
Where did you search?
Everywhere!
I’m tired of searching.

Español

¿Que estas buscando?
Estoy buscando mi bolígrafo.
¿Dónde buscaste?
¡En todos lados!
Estoy cansado(a) de buscar.

Volg een cursus Papiaments

Bij Motivisati krijg je les op een interactive en uitdagende manier. Mina heeft al jaren veel ervaring met het verzorgen van taallessen, Mina is een bevoegd tweedegraads docent Papiaments en heeft jaren les gegeven op het MBO. Al deze ervaring zet ze al ruim vijf jaar met veel plezier in voor haar bedrijf Motivisati. Bij Motivisati gaat het niet alleen maar om het leren van de taal, de cultuur en beleving spelen een belangrijke rol in de cursus en zorgen er voor dat je het Papiaments snel zult leren.

Bekijk hier de woorden van andere maanden

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo