Nieuws van Bonaire

Drie tips om jouw online vindbaarheid te verbeteren

Drie tips om jouw online vindbaarheid te verbeteren
Afbeelding ter illustratie ©canva.com

Op internet de vindbaarheid van je eigen website vergroten zonder daar geld aan uit te geven? Het kan! In dit artikel geef ik je drie tips die je eenvoudig zelf kunt toepassen, zonder dat je veel kennis nodig hebt. Kortom een kind kan de was doen.

Tip 1

Mijn eerste tip, zet ‘Google mijn bedrijf’ in. Wat is het precies vraag je je wellicht af. ‘Google mijn bedrijf’ kun je als aanvulling op je website gebruiken. Wanneer er gegoogled wordt naar je website zien je potentiële klanten in één oogopslag de belangrijkste kenmerken van je bedrijf zoals locatie (Google Maps), contactgegevens, website en bijvoorbeeld je openingstijden.

Hoe dit er uit komt te zien kun je eenvoudig zelf instellen. ‘Google mijn bedrijf’ zorgt er tevens voor dat klanten reviews kunnen achterlaten. Ik plaats regelmatig een review en ik zie dat deze erg goed gezien worden. Door veel van deze reviews voor jouw bedrijf te verzamelen vergroot je heel snel je online vindbaarheid.

Klik op onderstaande link en vergroot in een paar stappen je online vindbaarheid.

Google mijn bedrijf

Drie tips om jouw online vindbaarheid te verbeteren
Screenshot Google Review

Tip 2

Wanneer je foto’s op je website hebt staan is het belangrijk dat je deze een titel meegeeft. Google weet dan namelijk wat er op je foto staat en waar deze over gaat. Door te zorgen voor een passende naam bij iedere foto zijn deze tevens vindbaar via ‘Google Images’. Hoe meer samenhang er is tussen de tekst op je website en de naam van je foto’s hoe beter je website gevonden zal worden.

Wij werken met WordPress en met de plugin Yoast. Yoast vertelt je bijvoorbeeld precies welke foto nog een titel mist. Maar er is nog veel meer, de Yoast-plugin geeft je waardevolle SEO-tips. De plugin vertelt je exact wat je nog kunt verbeteren om jouw tekst optimaal te laten scoren in de zoekmachines zoals Google.

Tevens geeft de Yoast-plugin aan hoe leesbaar jouw tekst is en waar je deze mogelijk nog kunt verbeteren. Aan de hand van een stoplicht (rechts boven) zie je in één oogopslag hoe je tekst het doet. In het voorbeeld hieronder zie je twee groene lichten, wat betekent dat dit artikel goed vindbaar zal zijn in de zoekmachines en dat de tekst goed leesbaar is.

Screenshot Yoast Plugin WordPress

Download Yoast

Tip 3

Zorg dat Google weet waar je website over gaat door te zorgen dat je tekst lang genoeg is. Als richtlijn kan je ongeveer 350 woorden per pagina aanhouden.

Overdrijf het echter ook niet, dit gaat ten koste van de kern van het verhaal. Wanneer er te veel tekst staat, wordt je website slechter gelezen. Tegenwoordig willen we zo snel mogelijk de informatie vinden die we zoeken. Schrik je lezers dus niet af met enorme teksten. Maak het visueel met foto en video en gebruik ‘call to action’-buttons.

Afbeelding ter illustratie © Canva.com

Advies nodig?

Dit waren mijn drie tips om jouw online vindbaarheid te verbeteren. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je gewoon zelf kunt doen. Wil je meer weten en zoek je advies, maak dan vrijblijvend een afspraak met Sales en Marketing.

Sander Engelbertink.
+599 787 0245
sander@abconlinemedia.com

Bekijk onze producten die naast deze drie tips, om jouw online vindbaarheid te verbeteren, direct je online zichtbaarheid vergroten.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo