Nieuws van Bonaire

Papia Papiamentu maart

Iedere maand zet Mina voor onze lezers de meest voorkomende woorden van de maand op een rij. Zo ben jij iedere maand goed voorbereid en kun je meepraten. Elke maand vind je in dit artikel een lijst met handige woorden. Het kunnen woorden zijn die betrekking hebben op bepaalde gebeurtenissen, feestdagen, seizoenen en nog veel meer.

Deze maand staat in het teken van woorden die alles te maken hebben met:

Kuminda / Het eten / The food / La comida


Papiamentu

Sòpi
Salada
Aros
Batata
Funchi
Karni
Piská
Bèrdura
Fruta
Pasaboka

Nederlands

De soep
De salade
De rijst
De aardappel
De polenta
Het vlees
De vis
De groente
De vrucht / Het fruit
Het toetje

English

The soup
The salad
The rice
The potato
The polenta
The meat
The fish
The vegetable
The fruit
The dessert

Español

La sopa
La ensalada
El arroz
La papa
La polenta
La carne
El pescado
El vegetal / Las verduras
La fruta
El postre

Volg een cursus Papiaments

Bij Motivisati krijg je les op een interactive en uitdagende manier. Mina heeft al jaren veel ervaring met het verzorgen van taallessen, Mina is een bevoegd tweedegraads docent Papiaments en heeft jaren les gegeven op het MBO. Al deze ervaring zet ze al bijna vijf jaar met veel plezier in voor haar bedrijf Motivisati. Bij Motivisati gaat het niet alleen maar om het leren van de taal, de cultuur en beleving spelen een belangrijke rol in de cursus en zorgen er voor dat je het Papiaments snel zult leren.

Bekijk hier de woorden van andere maanden

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo