Nieuws van Bonaire

Papia Papiamentu december, Qatar

Iedere maand zet Mina voor onze lezers de meest voorkomende woorden van de maand op een rij. Zo ben jij iedere maand goed voorbereid en kun je meepraten. Elke maand vind je in dit artikel een lijst met handige woorden. Het kunnen woorden zijn die betrekking hebben op bepaalde gebeurtenissen, feestdagen, seizoenen en nog veel meer.

Deze maand staat in het teken van woorden die alles te maken hebben met:

Qatar

Afbeelding ter illustratie © Canva

Papiamentu

Kopa Mundial
Wega di futbòl
Futbolista
Kiper
Rèfri
Bala
Ekipo
Fèlt
Gol
Gana
Pèrdè
Wega

Nederlands

Wereld Kampioenschap
Het voetbalspel
De voetballer
De doelman
De scheidsrechter
De bal
De team
Het veld
Het doelpunt
Winnen
Verliezen
Het spel

English

The World Cup
The football /soccer game
The football / soccer player
The keeper
The referee
The ball
The team
The field
The goal / score
To win
To lose
The game

Español

La Copa Mundial
El partido de fútbol
El jugador de fútbol
El arquero
El árbitro
La pelota
El equipo
El campo
El gol
Ganar
Perder
El juego

Volg een cursus Papiaments

Bij Motivisati krijg je les op een interactive en uitdagende manier. Mina heeft al jaren veel ervaring met het verzorgen van taallessen, Mina is een bevoegd tweedegraads docent Papiaments en heeft jaren les gegeven op het MBO. Al deze ervaring zet ze al ruim vijf jaar met veel plezier in voor haar bedrijf Motivisati. Bij Motivisati gaat het niet alleen maar om het leren van de taal, de cultuur en beleving spelen een belangrijke rol in de cursus en zorgen er voor dat je het Papiaments snel zult leren.

Bekijk hier de woorden van andere maanden

Deel dit artikel