Nieuws van Bonaire

Papia Papiamentu november, Regen

Iedere maand zet Mina voor onze lezers de meest voorkomende woorden van de maand op een rij. Zo ben jij iedere maand goed voorbereid en kun je meepraten. Elke maand vind je in dit artikel een lijst met handige woorden. Het kunnen woorden zijn die betrekking hebben op bepaalde gebeurtenissen, feestdagen, seizoenen en nog veel meer.

Deze maand staat in het teken van woorden die alles te maken hebben met:

Áwaseru ta kai/ Het regent / It rains / Llueve

Afbeelding ter illustratie © Canva

Papiamentu

Áwaseru
Shelu
Nubia
Bientu
Mal tempu
Bos
Welek
Tormenta
Húmedo
Paraplü

Nederlands

De regen(bui)
De hemel
De wolk
De wind
Het onweer
De donder
De bliksem
De storm
Vochtig
De papraplu

English

The rain
The heaven
The cloud
The wind
The thunderstorm
The thunder
The lightning
The storm
Damp
The umbrella

Español

La lluvia
El cielo
La nube
El viento
La tormenta eléctrica
El trueno
El relámpago
La tormenta
Húmedo
El paraguas

Volg een cursus Papiaments

Bij Motivisati krijg je les op een interactive en uitdagende manier. Mina heeft al jaren veel ervaring met het verzorgen van taallessen, Mina is een bevoegd tweedegraads docent Papiaments en heeft jaren les gegeven op het MBO. Al deze ervaring zet ze al ruim vijf jaar met veel plezier in voor haar bedrijf Motivisati. Bij Motivisati gaat het niet alleen maar om het leren van de taal, de cultuur en beleving spelen een belangrijke rol in de cursus en zorgen er voor dat je het Papiaments snel zult leren.

Bekijk hier de woorden van andere maanden

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo