Advertorial

Vraag Makelaar Bob – Moet ik terugkomen naar Bonaire als mijn huis wordt verkocht en het tijd is om de akte te passeren?

Bij het kopen of verkopen van een woning komt veel kijken, ook levert het de nodige vragen op. In deze rubriek ‘Vraag Makelaar Bob’ geeft vastgoedexpert Bob Bartikoski van RE/MAX Real Estate Bonaire antwoord op een vastgoedvraag van een lezer. In deze terugkerende rubriek vind je om de week antwoord op uiteenlopende vragen over vastgoed op Bonaire.

Traveler T.

 Ik heb besloten om mijn huis te verkopen en ik verlaat het eiland om ergens anders te gaan wonen. Moet ik terugkomen naar Bonaire als mijn huis wordt verkocht en het tijd is om de akte te passeren? 

Bob

Dat is een goede vraag en het antwoord is eenvoudig. Zodra je besluit jouw huis te verkopen moet je naar het kantoor van de notaris gaan en een ‘Volmacht’ formulier ondertekenen. Daarmee geef je het kantoor van de notaris toestemming om de overdrachtsakte namens jou te ondertekenen. Dit is een snel en eenvoudig proces dat je kunt doen voordat je het eiland verlaat, zodat je niet terug hoeft te komen. Je moet alleen niet vergeten om je paspoort of ander identiteitsbewijs mee te nemen, zodat ze een kopie van je identiteitsbewijs kunnen maken voor hun administratie.
 
Als je het eiland al hebt verlaten, kun je nog steeds een volmacht ondertekenen, zolang je in een land bent met een gevestigd rechtssysteem, zoals Nederland, waar je een notaris of advocaat kunt gebruiken om jouw handtekening en een kopie van je identiteitsbewijs te legaliseren. Je kunt jouw ID en handtekening ook laten legaliseren bij een notariskantoor in de meeste Europese landen. Dit proces kan ingewikkeld worden als je in derde wereld landen bent, dus het is het beste om dit te regelen voordat je Bonaire verlaat.

Bekijk hier ons volledige aanbod van woningen. Bekijk hier ons volledige aanbod van woningen. 

RE/MAX Paradise Homes Bonaire

Wil je een woning kopen of verkopen op Bonaire, of heb je een vastgoedvraag voor Bob, mail hem dan op: info@bonairehomes.com.
Bonaire: +599-717-7362.
Gratis vanuit de VS: 1-866-611-7362

Logo REMAX

Bekijk hier vorige edities van “Vraag Makelaar Bob”

Bekijk de nieuwste brochure van REMAX

Advertorial

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo