Advertorial

Vraag Makelaar Bob – Hoe bereid ik me voor? |Advertorial

Bij het kopen of verkopen van een woning komt veel kijken, ook levert het de nodige vragen op. In deze rubriek ‘Vraag Makelaar Bob’ geeft vastgoedexpert Bob Bartikoski van RE/MAX Real Estate Bonaire antwoord op een vastgoedvraag van een lezer. In deze terugkerende rubriek vind je om de week antwoord op uiteenlopende vragen over vastgoed op Bonaire.

Irene

Hoe bereid ik me voor op een huizenkooptrip naar Bonaire? Wat moet ik meenemen?

Bob

Hallo Irene,
De belangrijkste voorbereiding is om contact op te nemen met je makelaar op Bonaire voordat je naar het eiland komt om je aankomst door te geven en te bespreken waar je naar op zoek bent. Veel mensen vliegen wekelijks in om naar huizen te kijken. Door van tevoren een afspraak te maken, zorgt u ervoor dat uw makelaar tijd heeft gereserveerd om met u samen te werken en objecten heeft gevonden die aan uw wensen voldoen.

De tweede manier om je voor te bereiden op je reis om een huis te kopen is om elke dag en elk tijdstip beschikbaar te zijn voor een bezichtiging. Als er dagen en tijden zijn waarop u niet beschikbaar bent tijdens uw reis, zal dit de kans om de woningen te bezichtigen waarin u geïnteresseerd bent aanzienlijk verkleinen. In tegenstelling tot andere landen hebben we geen lockboxen*, dus elke bezichtiging moet dagen op voorhand zorgvuldig worden gecoördineerd met eigenaars, huurders of vastgoedbeheerders. Het is van cruciaal belang dat we op tijd zijn voor bezichtigingen en het is moeilijk om ze te verzetten. We brengen je graag naar elke afspraak.

Als je een bod doet op een woning, hebben we kopieën van je paspoort en rijbewijs nodig. Als je tevens een hypotheek overweegt, is het belangrijk om even persoonlijk met de bank af te spreken en hen ook deze documentatie te verstrekken, als je van plan bent om op dat moment een hypotheek aan te vragen. Als deze documenten eenmaal zijn opgeslagen bij het makelaarskantoor en de hypotheekbank, kan alle aanvullende documentatie per e-mail worden verstrekt, zelfs nadat je het eiland hebt verlaten.

Heel veel succes en geluk bij het vinden van jouw huis op Bonaire,
Bob

RE/MAX Paradise Homes Bonaire

Wilt je een woning kopen of verkopen op Bonaire, of heb je een vastgoedvraag voor Bob, mail hem dan op: info@bonairehomes.com.
Bonaire: +599-717-7362.
Gratis vanuit de VS: 1-866-611-7362

Advertorial

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo