Advertorial

Vraag Makelaar Bob – Kun je een taxatie laten doen als je een huis koopt? |Advertorial

Bij het kopen of verkopen van een woning komt veel kijken, ook levert het de nodige vragen op. In deze rubriek ‘Vraag Makelaar Bob’ geeft vastgoedexpert Bob Bartikoski van RE/MAX Real Estate Bonaire antwoord op een vastgoedvraag van een lezer. In deze terugkerende rubriek vind je om de week antwoord op uiteenlopende vragen over vastgoed op Bonaire.

Greg

Hi Bob,
Kun je op Bonaire een taxatie krijgen als je een huis koopt?

Bob

Hallo Greg,

Als u een hypotheek neemt op de woning via een bank op Bonaire, zal de bank een taxatie vereisen voordat de lening wordt goedgekeurd. Als u geen hypotheek nodig hebt, is een taxatie niet verplicht, maar u kunt er wel voor kiezen om er een te doen.

Er zijn drie waarden op een taxatie, namelijk; marktprijs, herbouwkosten en executiewaarde.
De marktprijs is wat de taxateur denkt dat het onroerend goed kan opleveren op de huidige markt.

De herbouwkosten geven een indicatie van wat het zou kosten om het huis te herbouwen als het beschadigd of vernield zou zijn. Dit bedrag wordt door je verzekeringsagent gebruikt om te bepalen hoeveel verzekering je nodig hebt. De wederopbouwschatting houdt geen rekening met de kosten van het land in het totaal, alleen met het vervangen van de bebouwing in geval van brand- of stormschade.

De executiewaarde is het bedrag waarvoor het huis naar schatting zal worden verkocht op een veiling, als het huis in gebreke wordt gesteld wegens het niet betalen van de hypotheek, belastingen, enz. De hypotheekbank leent over het algemeen 70% van de aankoopprijs en de koper draagt 30% bij, dus de bank is op zoek naar een executiewaarde die hun investering beschermt.

Bedankt voor uw vraag,
Bob

RE/MAX Paradise Homes Bonaire

Logo REMAX

Wil je een woning kopen of verkopen op Bonaire, of heb je een vastgoedvraag voor Bob, mail hem dan op: info@bonairehomes.com.
Bonaire: +599-717-7362.
Gratis vanuit de VS: 1-866-611-7362

Bekijk hier vorige edities van “Vraag Makelaar Bob”

Bekijk de nieuwste brochure van REMAX

Advertorial

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo