Advertorial

Vraag Makelaar Bob – Worden huizen gemeubileerd verkocht?

Bij het kopen of verkopen van een woning komt veel kijken, ook levert het de nodige vragen op. In deze rubriek ‘Vraag Makelaar Bob’ geeft vastgoedexpert Bob Bartikoski van RE/MAX Real Estate Bonaire antwoord op een vastgoedvraag van een lezer. In deze terugkerende rubriek vind je om de week antwoord op uiteenlopende vragen over vastgoed op Bonaire.

Jim

Worden de meeste huizen op Bonaire gemeubileerd verkocht?  Als ik de meubels niet wil, kan ik dan een lagere verkoopprijs bieden?

Bob

Bedankt voor jouw vraag Jim,

De meeste huizen op Bonaire worden verkocht met tenminste enkele meubels. Vooral als de eigenaren niet op het eiland wonen en geen meubels van het eiland willen verschepen. Gebruikt meubilair heeft geen hoge waarde, dus over het algemeen nemen verkopers het gewoon mee in de verkoop van het huis en zijn ze niet bereid om de verkoopprijs aanzienlijk te verlagen om het ongemeubileerd te verkopen.

Als je een gemeubileerd huis koopt en niet van plan bent om de meubels te gebruiken, kun je ze doneren aan een goed doel op Bonaire, zoals bijvoorbeeld het dierenasiel, of ze verkopen.  

Als je een bod uitbrengt op een gemeubileerde woning, ontvang je een inventarislijst waarop staat welke items zijn inbegrepen bij de koop. Bekijk de lijst zorgvuldig, omdat de eigenaren sommige meubels kunnen uitsluiten, naast hun persoonlijke spullen. Bij de inspectie, voorafgaand aan de overdracht bij de notaris, wordt deze lijst gebruikt om te controleren of de vermelde items in de woning aanwezig zijn.  

Bekijk hier ons volledige aanbod van woningen. Bekijk hier ons volledige aanbod van woningen. 

RE/MAX Paradise Homes Bonaire

Wil je een woning kopen of verkopen op Bonaire, of heb je een vastgoedvraag voor Bob, mail hem dan op: info@bonairehomes.com.
Bonaire: +599-717-7362.
Gratis vanuit de VS: 1-866-611-7362

Logo REMAX

Bekijk hier vorige edities van “Vraag Makelaar Bob”

Bekijk de nieuwste brochure van REMAX

Advertorial

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo