Advertorial

Vraag Makelaar Bob – Welke interieurverbeteringen zijn het beste om de waarde van mijn huis te verhogen?

Bij het kopen of verkopen van een woning komt veel kijken, ook levert het de nodige vragen op. In deze rubriek ‘Vraag Makelaar Bob’ geeft vastgoedexpert Bob Bartikoski van RE/MAX Real Estate Bonaire antwoord op een vastgoedvraag van een lezer. In deze terugkerende rubriek vind je om de week antwoord op uiteenlopende vragen over vastgoed op Bonaire.

Pete

Mijn huis is een ouder huis en ik denk erover om het aan de binnenkant te verbeteren. Welke verbeteringen aan de binnenkant zijn het beste om de waarde van mijn huis te verhogen? 

Bob

Bedankt voor jouw vraag Pete,

De meeste oudere huizen op Bonaire zijn zeer goed gebouwd, maar een nieuwe eigenaar zou kunnen denken dat ze moeten worden gerenoveerd. De beste updates om de waarde van uw huis te verhogen zijn:

Vernieuwen van badkamers: Dit is meestal de minst dure van de updates die ik voorstel, terwijl het wel de beste investering is. Als je je badkamers renoveert, verwacht dan dat je alle sanitair, de gootsteen, het badmeubel en de douchewand moet vervangen. De meeste mensen zullen ook de wandtegels in de badkamer verwijderen/vervangen. Het vervangen van de vloertegels in de badkamer kan al dan niet praktisch zijn.

 Je keuken renoveren: Dit is meestal een duurder project, maar het is ook een goede investering in je huis en je leefgenot. Als je je keuken renoveert, moet je er vanuit gaan dat je de gootsteen, de kasten, de verlichting en de aanrechtbladen vervangt. Je kunt ook overwegen om tegelijkertijd de elektrische installatie en apparatuur in de keuken te vernieuwen. De meeste oudere keukens hebben niet genoeg stopcontacten die nodig zijn voor al onze moderne apparatuur. De meeste mensen zullen ook de wandtegels en de backsplash in de keuken verwijderen/vervangen. Het vervangen van de vloertegels in de keuken kan wel of niet praktisch zijn, afhankelijk van de indeling van het huis.

Deuren en ramen vernieuwen: In een ouder huis kunnen de buitendeuren en ramen 20 tot 30 jaar oud zijn. Het installeren van nieuwe ramen en deuren met dubbele beglazing of lamellen (shutters) kan helpen om je huis koeler te houden en ze verbeteren vaak ook de veiligheid.

Bekijk hier ons volledige aanbod van woningen. Bekijk hier ons volledige aanbod van woningen. 

RE/MAX Paradise Homes Bonaire

Wil je een woning kopen of verkopen op Bonaire, of heb je een vastgoedvraag voor Bob, mail hem dan op: info@bonairehomes.com.
Bonaire: +599-717-7362.
Gratis vanuit de VS: 1-866-611-7362

Logo REMAX

Bekijk hier vorige edities van “Vraag Makelaar Bob”

Bekijk de nieuwste brochure van REMAX

Advertorial

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo