Algemeen

Zwangerschapsverlof BES inmiddels ook 16 weken

Zwangerschapsverlof BES nu ook 16 weken

Hoewel dit nog niet tot iedereen is doorgedrongen, is de periode van zwangerschapsverlof op de BES-eilanden inmiddels gelijk aan Nederland.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Hoewel veel mensen dit nog niet weten, begrijpt Bonaire.nu uit welingelichte bronnen dat het zwangerschapsverlof op de BES-eilanden per 1 januari van 12 naar 16 weken gegaan. De discrepantie tussen de duur van het zwangerschapsverlof in het Europese deel van Nederland en de BES-eilanden was professionals die zowel in Nederland als op BES-eilanden werkzaam zijn al enige tijd een doorn in het oog. Zij besloten hierop de zaak aan te kaarten bij de Nederlandse regering, waarop een en ander in beweging kwam om de discrepantie op te heffen.

De doorgevoerde wijziging is voor zwangere vrouwen op de BES-eilanden een aanzienlijke verbetering die volgens deskundigen ten goede komt aan de noodzakelijke moeder-kind binding en hopelijk ook een positief effect zal hebben op het starten, dan wel langer doorgeven van borstvoeding.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo