Algemeen

Veel koninklijke gasten bij receptie voor kroning Charles

London – Op Buckingham Palace wordt vanavond een receptie gehouden ter ere van de kroning van Charles als koning van het Verenigd Koninkrijk. Naast vooraanstaande Britten en leiders van de landen uit de Gemenebest, zullen hierbij ook leden van andere koningshuizen aanwezig zijn.

Volgens Britse media worden er zo’n duizend gasten verwacht op de bijeenkomst in het paleis. Ook prinses Amalia en haar grootmoeder prinses Beatrix reizen ervoor naar Londen, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst eerder bekend. 

Rocargo

Andere koninklijke gasten die hun aanwezigheid op de receptie hebben toegezegd zijn onder anderen de Belgische koning Filip en zijn dochter prinses Elisabeth.

Het is de tweede keer dat Charles en zijn vrouw koningin-gemalin Camilla een receptie organiseren voorafgaand aan een grote officiële gebeurtenis. In september vorig jaar deden zij hetzelfde op de avond voor de uitvaart van koningin Elizabeth.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn morgen op 6 mei bij de kroning in Westminster Abbey. Andere royals die hun aanwezigheid bij de kroning hebben bevestigd, zijn de Deense kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Dat geldt ook voor de Japanse kroonprins Akishino en zijn vrouw prinses Kiko. Namens Noorwegen gaan kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit, voor Zweden gaan koning Carl Gustaf en kroonprinses Victoria.

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo