Nieuws van Bonaire

MBO-studenten krijgen presentatie over Alzheimer

KRALENDIJK – Afgelopen maandag gaf het bestuur van Fundashon Alzheimer Bonaire, als onderdeel van haar programma voor de Wereld Alzheimer Maand, een presentatie over dementie en Alzheimer aan studenten. Het ging om de 2e jaars studenten van HZW en MSR MBO. Vandaag, donderdag 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag.

Vice-voorzitter en casemanager dementie Henna Winklaar en Gilberto Martis, een jonge zorgprofessional en tevens vrijwilliger van Fundashon Alzheimer Bonaire, gaven een presentatie vanuit hun eigen ervaring met cliënten, maar ook hun ervaringen met eigen familieleden.

De 2e jaars MBO-studenten gaan dit jaar bij het ‘project adoptieouder’ ook te maken krijgen met verschillende typen dementie. Zowel de studenten als de docenten waren dankbaar voor de gelegenheid die hun werd aangeboden om veel te leren over onder andere de verschillende vormen van dementie, de symptomen en ook hoe om te gaan met dementie.

Het bestuur van Fundashon Alzheimer Bonaire wenst haar vrijwilligers en de bevolking van Bonaire in het algemeen een fijne Wereld Alzheimer Dag toe. Dit jaar is het thema ‘Nooit te vroeg, nooit te laat. Verminder het risico nu!’

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo