Advertorial

Vraag Makelaar Bob – Belastingen, lege kavel |Advertorial

Bij het kopen of verkopen van een woning komt veel kijken, ook levert het de nodige vragen op. In deze rubriek ‘Vraag Makelaar Bob’ geeft vastgoedexpert Bob Bartikoski van RE/MAX Real Estate Bonaire antwoord op een vastgoedvraag van een lezer. In deze terugkerende rubriek vind je om de week antwoord op uiteenlopende vragen over vastgoed op Bonaire.

Jeff C

Ik ben een inwoner van Bonaire en ik heb mijn sedula. Ik heb een bouwkavel waar ik nog niet op gebouwd heb. Moet ik onroerendgoedbelasting betalen over mijn lege kavel?

Bob

Beste Jeff,
Dat is een goede vraag en het antwoord is: “Dat hangt ervan af”. Het eerste dat je moet onthouden is dat de eigenaar op 1 januari verantwoordelijk is voor het betalen van de belastingen en de erfpachtvergoeding als die er is.
Als je eigenaar bent van een perceel grond in eigendom dat op 1 januari van dat belastingjaar ONONTWIKKELD is EN je hebt je sedula (je bent een inwoner) op 1 januari van dat belastingjaar dan ben je GEEN onroerendgoedbelasting verschuldigd op je perceel. In het geval dat je wel een belastingaanslag krijgt, kun je een e-mail sturen naar het belastingkantoor en als je de juiste papieren hebt, zullen ze de belasting schrappen.
Als je een onbebouwd perceel erfpachtgrond bezit, moet je nog steeds de erfpachtcanon betalen, ongeacht of het onbebouwd of bebouwd is.

Wil je een woning kopen of verkopen op Bonaire, of heb je een vastgoedvraag voor Bob, mail hem dan op: info@bonairehomes.com.
Bonaire: +599-717-7362.
Gratis vanuit de VS: 1-866-611-7362

Lees hier de eerder verschenen edities van Vraag Makelaar Bob

Advertorial

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo