Advertorial

Vraag Makelaar Bob – Beperkingen niet ingezetenen? |Advertorial

Bij het kopen of verkopen van een woning komt veel kijken, ook levert het de nodige vragen op. In deze rubriek ‘Vraag Makelaar Bob’ geeft vastgoedexpert Bob Bartikoski van RE/MAX Real Estate Bonaire antwoord op een vastgoedvraag van een lezer. In deze terugkerende rubriek vind je om de week antwoord op uiteenlopende vragen over vastgoed op Bonaire.

Agnes

Zijn er beperkingen voor buitenlanders die onroerend goed op Bonaire kopen? Hoe lang kan ik op Bonaire blijven als ik geen inwoner ben?

Bob

Vrijwel iedereen mag een huis kopen op Bonaire, tenzij je een paspoorthouder bent van een land dat onder financiële sancties van Nederland valt. Je hoeft ook geen inwoner van het eiland te worden, maar dat mag wel. De eigendomsrechten op Bonaire zijn bijna hetzelfde als in Nederland. Ook zijn ze vergelijkbaar met de eigendomswetten en -rechten in de VS en Canada.

Amerikaanse en Nederlandse paspoorthouders mogen maximaal 6 maanden per kalenderjaar op het eiland verblijven. Paspoorthouders uit andere landen mogen maximaal 3 maanden in een periode van 6 maanden verblijven, waarbij de 6 maanden ingaan op het moment van aankomst op Bonaire. 

Je hebt geen visum nodig als je een paspoort bezit van een land waarvan de onderdanen zijn vrijgesteld van de visumplicht (dit omvat bezoekers uit landen van de Europese Unie en de Verenigde Staten.) Als je wel een visum nodig hebt, is jouw tijd op het eiland beperkt tot de datum aangegeven op het visum.

We kijken er naar uit je te zien op Bonaire!

Het allerbeste, Bob

RE/MAX Paradise Homes Bonaire

Logo REMAX

Wil je een woning kopen of verkopen op Bonaire, of heb je een vastgoedvraag voor Bob, mail hem dan op: info@bonairehomes.com.
Bonaire: +599-717-7362.
Gratis vanuit de VS: 1-866-611-7362

Bekijk hier vorige edities van “Vraag Makelaar Bob”

Bekijk de nieuwste brochure van REMAX

Advertorial

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo