Bedrijfspagina

Qredits, voor een vliegende start

Over Qredits

Qredits is een non-profit organisatie die ondernemers in Nederland en op de Cariben ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf. Qredits biedt een uniek totaalpakket van krediet, persoonlijke coaching en trainingen voor ondernemers. Sinds de start heeft Qredits 35.000 kredieten verstrekt voor een totaalbedrag van 728 miljoen euro. Daarmee is Qredits de grootste alternatieve kredietverstrekker voor ondernemers in Nederland en in het Caribisch gebied.

Qredits is sinds 2015 actief op Bonaire en heeft inmiddels meer dan 350 microkredieten verstrekt. Naast individuele coaching en een uitgebreid aanbod aan trainingen heeft Qredits Bonaire sinds 2016 verschillende educatieve programma’s opgestart voor scholieren en volwassenen. Meer informatie over Qredits Bonaire is te vinden op hun website. De website is in twee talen beschikbaar: Nederlands en Papiaments.

Microkredieten aangeboden op Bonaire

Op het eiland is het mogelijk om verschillende soorten kredieten aan te vragen voor de start of groei van jouw eigen bedrijf. In het onderstaande schema vind je de diverse mogelijkheden. Het verstrekken van krediten is slechts één van de diensten van Qredits Bonaire.

Producten

ProductDoelgroepBedragRente
MicrokredietMensen die een bedrijf willen starten en ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien.Max. $50.0009,75%
BES-Cultuurlening (in samenwerking met Cultuur & Ondernemen)Voor nieuwe* en bestaande ondernemers in de culturele en creatieve sector van Bonaire, Saba en Statia.Min. $2.500 en max. $40.0001,0%
Agrilening (in Samenwerking met Openbaar Lichaam Bonaire)Voor nieuwe* en bestaande ondernemers in de agrarische sector op Bonaire.Max. $100.0002,0%

Wil je meer weten over de je een aanvraag van een krediet, kijk dan op de website van Qredits Bonaire.

*Degenen die een bedrijf willen starten.

Educatieve programma’s

Door verschillende trainingen aan te bieden, helpt Qredits jou met een vliegende start van jouw onderneming. De verschillende educatieve programma’s zijn gericht op verschillende aspecten van het ondernemerschap, voor diverse doelgroepen. Tevens zijn er een aantal handige tools te vinden op de website van Qredits. Deze tools helpen jou alvast op weg helpen naar succesvol zelfstandig ondernemerschap.

Programma’s

ProgrammaDoelgroep
Small Business AcademyMensen die hun eigen bedrijf willen starten en hun kennis over ondernemen willen verbreden. Het programma helpt hen bij het opbouwen van hun kennis over ondernemen op Bonaire en bij het schrijven van hun ondernemingsplan en financieel plan. Het plan kunnen ze later gebruiken voor onder andere een kredietaanvraag bij Qredits.
AGRI Business Academy (in Samenwerking met Openbaar Lichaam)Voor mensen die hobbymatig fruit en groenten planten en hun activiteiten willen omzetten in een bedrijf. Het programma helpt hen bij het opbouwen van hun kennis over ondernemen in de landbouwsector op Bonaire en bij het schrijven van hun ondernemingsplan en financieel plan. Het plan kunnen ze later gebruiken voor onder andere een kredietaanvraag bij Qredits en bij de aanvraag van een stuk perceel bij de LVV. Aan het einde zullen de deelnemende cursisten hun plan pitchen en een certificaat ontvangen.
BeYourOwnBossEen programma voor scholieren (MAVO, HAVO, VWO en MBO). Het programma werd in 2020 ontwikkeld om een bijdrage te leveren aan de ondernemende kennis van scholieren. Tijdens het programma krijgen de schoolkinderen de kans om hun ondernemende kwaliteiten en kennis te ontwikkelen en om inhoud te geven aan een ondernemingsidee met behulp van het ‘Business Model Canvas’. Relevante onderwerpen over ondernemen komen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan het ontdekken van eigen ondernemende kwaliteiten, het maken van een concurrentieanalyse en het opstellen van een financieel plan. Aan het einde zullen de deelnemende scholieren hun idee pitchen en een certificaat ontvangen.

Training & Coaching

Qredits biedt klanten training en coaching om hun ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. Samen zoek je naar praktische en effectieve oplossingen voor uitdagingen waar jij tegenaan loopt. Trainingen worden gegeven door professionals of ervaren ondernemers over specifieke onderwerpen. Coaching vindt plaats op een één-op-één basis. Qredits-coaches zijn professionals of ervaren ondernemers die samen met hun coachee over mogelijke oplossingen en actieplannen met betrekking tot een specifieke uitdaging sparren.

Qredits
© Credits

Contact & openingstijden

Qredits

Kaya Industria 15G
+599 717-1412

Maandag t/m vrijdag 8.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Zaterdag & zondag Gesloten

Vacature

Klik hier voor meer informatie over deze functie

Deel dit artikel