Nieuws van Bonaire

Tickets naar Curaçao worden weer een stukje duurder

Een dagtrip naar Curaçao of Aruba wordt met de nieuwe Tourism Tax totaal onaantrekkelijk voor niet-ingezetenen
Tickets naar Curaçao worden weer een stukje duurder
Een toestel van Divi Divi Air op de luchthaven van Curaçao

KRALENDIJK- De prijzen voor tickets van en naar Curaçao worden naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn weer een stukje duurder, nu dat de regering van Curaçao van plan is een extra heffing van 4 gulden 50 bovenop de prijs van elke ticket in te voeren.

De extra heffing is bestemd om de kosten voor de uitbreiding van de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA) te dekken. De versterking, vooral als het gaat om personele bezetting is nodig zodat het eiland weer kan voldoen aan de vereisten die nodig zijn om de zogenaamde Categorie I status te bemachtigen van de Amerikaanse Federal Aviation Authorities (FAA). Er moeten 8 tot 9 nieuwe medewerkers worden aangetrokken om op volle sterkte te zijn.

Curaçao zit al zo’n 10 jaar in de categorie-II status. Dat betekent onder meer dat luchtvaartmaatschappijen van het eiland geen routes mogen opstarten naar de Verenigde Staten. 

Codeshare

Ook mogen lokale luchtvaartmaatschappijen geen zogenaamde codeshare overeenkomsten aangaan, die van uit commercieel oogpunt belangrijk zijn om, samen met bijvoorbeeld Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, een breder netwerk aan bestemmingen aan te kunnen bieden. 

Deel dit artikel