Nieuws van Bonaire

Bonaire onderscheidt vier risiconiveaus voor reizigers naar het eiland

Bonaire onderscheidt vier risiconiveaus voor reizigers naar het eiland

KRALENDIJK – Bonaire onderscheidt binnenkort vier risiconiveaus voor reizigers  die met het vliegtuig of de boot naar het eiland komen. Het eiland onderscheidt landen met een zeer laag, laag, hoog en zeer hoog risiconiveau. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen volledig gevaccineerde en  ongevaccineerde reizigers.

Het onderscheid in vier risiconiveaus gaat vanaf zaterdag 17 juli 2021 in, de lijst met risicolanden wordt binnenkort bekend gemaakt. Vanaf 17 juli 2021 zijn reizigers van 12 jaar en ouder verplicht zich te laten testen.  Alle reizigers naar Bonaire moeten tussen de 48 en 72 uur voor vertrek een Gezondheidsverklaring invullen op www.bonairecrisis.com 

Zeer laag risico

Gevaccineerde en ongevaccineerde reizigers uit zeer laag risicolanden hoeven zich niet te laten testen.

Laag risico

Gevaccineerde reizigers uit laag risicolanden hoeven zich niet te laten testen. Ongevaccineerde reizigers uit laag risicolanden moeten binnen 72 uur voor aankomst op Bonaire een PCR test doen, het resultaat moet negatief zijn. 

Rocargo

Hoog risico

Gevaccineerde reizigers uit hoog risicolanden moeten binnen 72 uur voor aankomst een PCR test doen. Ongevaccineerde reizigers moeten binnen 72 uur voor aankomst een PCR  test doen en een antigeen test bij aankomst op Flamingo Airport. Als de PCR test 24 uur voor vertrek is afgenomen, vervalt de verplichting om bij aankomst de antigeentest te doen. 

Zeer hoog risico  

Gevaccineerde reizigers uit zeer hoog risicolanden moeten binnen72 uur voor aankomst een PCR test doen. Ongevaccineerde reizigers  uit zeer hoog risicolanden moeten binnen 72 uur voor vertrek de PCR test doen en de antigeen test bij aankomst op Flamingo Airport.  Als de PCR test 24 uur voor vertrek is afgenomen, vervalt de verplichting om bij aankomst de antigeentest te doen. Alle gevaccineerde en ongevaccineerde reizigers   uit zeer hoog risicolanden moeten op de vijfde dag na aankomst een gratis PCR test doen.  

Reizen per boot 

Voor reizigers die per boot naar Bonaire varen is het lastig om 72 uur voor aankomst een PCR test te doen. Ze mogen de test 72 uur voor vertrek doen, en een antigeentest bij aankomst op het eiland.

Deel dit artikel