Overheid

Gezaghebber Oleana: Pers van groot belang voor Bonaire

KRALENDIJK – Gezaghebber Nolly Oleana zegt dat hij grote waarde hecht aan de rol van de pers op het eiland en dat hij er van uitgaat dat de pers haar werk naar eer en geweten doet. 

De gezaghebber antwoordt dat op schriftelijke vragen van de MPB-fractie in de eilandsraad. De MPB-fractie stelde haar vragen naar aanleiding van een kritisch stuk van de hand van Interim Griffier Arjan de Wolff, dat werd gezien als een aanval op de vrijheid van de pers op het eiland, waarachter ook de eerste burger zich zou scharen.

“Bent u bereid zich in een openbare verklaring tot de media te richten, waarbij u het belang van persvrijheid voor het goed functioneren van de democratische rechtsorde op Bonaire benadrukt?”, zo wilde de MPB van Oleana weten. 

Groot belang

“Ik ga ervan uit dat de pers haar rol, taak en verantwoordelijkheid kent en haar werkzaamheden naar eer en geweten en op een objectieve wijze uitvoert en hecht daar groot belang aan”, zo zegt de gezaghebber in een zijn reactie gedateerd op 22 april 2024. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo