Nieuws van Bonaire

Passagiers cruiseboot MS Braemar genoodzaakt aan boord te blijven in Curaçao

Willemstad – Op Curaçao meert vandaag een cruiseschip aan met drie bemanningsleden en één passagier die mogelijk zijn besmet met het coronavirus. Het gaat volgens het ministerie van Gezondheid om het schip MS Braemer van cruiseline Fred Olsen.

Medewerkers van het Curaçaose ministerie waaronder epidemioloog Izzy Gerstenbluth zullen op het schip testen uitvoeren. De boot vertrekt volgens plan weer later op de dag. Op Curaçao zijn nog geen besmettingen van personen met het coronavirus vastgesteld.

In de Caraïben wordt veel met angst naar de vele cruiseschepen gekeken. Vorige week weigerde Sint Maarten hetzelfde cruiseschip omdat dat niet op tijd een lijst met de gezondheidsgegevens van de passagiers had doorgegeven.

Deel dit artikel