Algemeen

GAS – WATER – ELECTRA

Als je een huis koopt of bouwt op Bonaire kom je al snel in aanraking met een aantal belangrijke afdelingen van de overheid. We geven de bedrijven samen met een korte omschrijving van hoe ze werken.

GAS - WATER - ELECTRA

WEB  Water en Energie Bedrijf Bonaire N.V.

Het web zorgt voor water en electra, maandelijks komen ze de meter stand opnemen aan huis en ontvang je een paar dagen later de rekening in de brievenbus die je per bank kan overmaken of aan het loket kan betalen.

Nieuwe tarieven elektriciteit en drinkwater
Het variabele gebruikstarief is het tarief dat u betaalt voor de hoeveelheid stroom of water die u in een maand verbruikt.

Het vaste gebruikstarief is het bedrag dat u per maand betaalt voor de kosten van het netwerk, ongeacht de hoeveelheid water of stroom die u verbruikt. Het vaste gebruikstarief hangt af van de grootte van de aansluitcapaciteit van uw woning of bedrijf. Voor drinkwater hebben bijna alle aansluitingen dezelfde aansluitcapaciteit.

Voor elektriciteit zijn er verschillen in grootte van de aansluitcapaciteit. Hoe groter uw aansluitcapaciteit is, des te hoger is uw vaste gebruikstarief. Om deze aansluitcapaciteit elektriciteit te bepalen heeft WEB een inventarisatie gedaan in 2017 en u een brief gestuurd met informatie over de aansluitcapaciteit. WEB heeft gekeken naar de geplaatste zekeringen bij de aansluitingen. De meest voorkomende aansluitingen bij huishoudens zijn 1×25 Ampère, 3×25 Ampère en 3×35 Ampère. WEB verwacht voor deze 3 categorieën een gelijk vast gebruikstarief.

Voor drinkwater hebben bijna alle aansluitingen dezelfde aansluitcapaciteit, de ‘half duims.’ Er zijn enkele aansluitingen met een grotere diameter. Deze laatste zijn geïnventariseerd door WEB.

Op werkdagen zijn de kassa en infobalie geopend van 07:45 – 11:45 en 13:00 – 15:00. De kassa is in de eerste en laatste week van de maand non-stop open, ook tussen de middag.

BEZOEKADRES
Adres : Kaya Gresia z/n
Telefoon :  +599 715 8244
E – mail : info@webbonaire.com
Website : www.webbonaire.com

STORINGSDIENST (24/7) bellen naar 9215

curoil

Curoil Bonaire N.V.

Bij Curoil regel je de aflevering van gasflessen aan huis. Bij een nieuw huis ga je naar het loket en betaal je een borg plus de som voor 2 volle flessen. Je geeft aan dat het om een nieuwe aansluiting gaat.

Rocargo

Curoil komt dan eerst de aansluiting goedkeuren en dan worden vaak dezelfde dag de flessen gebracht. Ook bij een bestaand huis betaal je eerst de borg of de gasfles en worden de flessen na ongeveer 1 week gebracht. Levertijden zijn regelmatig anders dus om niet zonder gas te komen zitten is op tijd bijbestellen een must.

Curoil Bonaire NV- Hoofd kantoor Hato
Adres : Kaya Gobernador Nicolaas Debrot 130
Telefoon : (+599) 717-7022

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo