Vacatures Bonaire

Vacature Docent Gezondheidszorg

Scholengemeenschap Bonaire (SGB) is met ingang van schooljaar 2024-2025 op zoek naar een enthousiaste, vakbekwame Docent Gezondheidszorg voor de unit MBO. Ben jij die gedreven professional en wil je meehelpen om het onderwijs op Bonaire te verbeteren? Solliciteer dan als Docent bij de SGB!

HBO niveau | Bonaire | 1,0 FTE
 

Functieomschrijving

Je verzorgt interessante en uitdagende lessen bij verschillende opleidingen in de Gezondheidszorg waar onder Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende I/G, Doktersassistent en Apothekersassistent. Je motiveert, inspireert en stimuleert studenten, speelt in op hun leefwereld, begeleidt studenten met leer- en gedragsvraagstukken. Je bevordert de sociale en persoonlijke ontwikkeling, creëert samen met jouw collegae een veilig leer- en leefklimaat. Je levert een  positieve bijdrage aan jouw team en onderwijsontwikkeling.

Op het MBO worden studenten heel praktisch opgeleid voor een beroep in de gezondheidszorg. Als branchedocent probeer je daar tijdens je lessen op in te spelen. Het begeleiden van studenten in de beroepspraktijk en/of tijdens hun studie als studieloopbaanbegeleider, kan deel uit maken van jouw takenpakket. Je kunt ook ingezet wordt bij de examinering in de praktijk. Het MBO biedt BOL en/of BBL-opleidingen aan in bovengenoemde richtingen en is voornemens om het opleidingsaanbod in te zorg uit te breiden. 

Functietaken

 • Vakdocent 
 • Studieloopbaanbegeleider 
 • BPV begeleiding
 • Meedenken in onderwijsontwikkeling
 • Organiseren van examens 

De organisatie

SGB is een brede scholengemeenschap met ruim 2.250 leerlingen en studenten verdeeld over vier units die min of meer zelfstandig functioneren. Wij geven onderwijs in het voortgezet onderwijs, voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciale lesplaatsen (praktijk- en clusteronderwijs). De SGB biedt een inclusieve omgeving waar studenten van verschillende achtergronden en nationaliteiten samenkomen, waardoor ze kunnen leren en groeien in een diverse en stimulerende omgeving.

 Functie-eisen

 • Je hebt een relevante HBO leraren opleiding voltooid of je bent in bezit van een Pedagogisch Getuigschrift met aantoonbare relevante werkervaring en afgeronde verwante HBO vooropleiding;
 • Indien je niet in het bezit bent van een afgeronde HBO opleiding óf PG, ben je bereid deze te behalen; 
 • Op het MBO geef je lessen aan verschillende groepen verschillende niveaus. Daarvoor moet je pedagogisch en didactisch sterk zijn en ook goed kunnen differentiëren. Je kunt voor de studenten een duidelijke structuur aanbrengen en kunt zaken zoals examens goed organiseren. Je hebt een proactieve, innovatieve en lerende houding. Je bent stressbestendig, enthousiast en flexibel. Je gebruikt verschillende werkvormen en technologie in de lessen;
 • Werken in een multiculturele omgeving is jou niet onbekend;
 • Je hebt interesse in de Bonairiaanse cultuur en bent bereid om je in te spannen om goed te kunnen integreren; (als je van buitenaf solliciteert)

Wat bieden wij?

Bonaire is een diverse gemeenschap met verschillende culturele achtergronden. Werken bij SGB biedt werknemers de mogelijkheid om te werken in een multiculturele omgeving, wat waardevolle ervaring en interculturele competenties kan opleveren. Je komt te werken in een team dat nauw samenwerkt en gekenmerkt wordt door een grote betrokkenheid bij de studenten. Als beleidsmedewerker word je gewaardeerd om jouw proactieve houding en jouw initiatieven. Het betreft een veelzijdige baan met uitdagingen in een informele sfeer. Verder kan je rekenen op:

 • Een marktconform salaris in schaal LB met maximaal $ 4.256 bruto per maand. Inschaling op basis van kennis en ervaring;
 • Vakantiegeld (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%);
 • Deelname aan Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN);
 • Vakantie volgens vakantierooster onderwijspersoneel SGB;
 • Een tijdelijke aanstelling van tenminste een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren;
 • SGB kent een verhuisregeling voor medewerkers die van buiten Bonaire komen.

Procedure

 • Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten die reeds woonachtig zijn op een van de Caribische eilanden de voorkeur;
 • Na de sluitingsdatum van de vacature word je binnen 2 weken geïnformeerd over het verloop van de procedure.

Aanstellingseisen

 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht voor het werken in het onderwijs;
 • Een medische keuring ten behoeve van toelating tot het pensioenfonds;
 • Een kopie van je behaalde diploma’s, deze kan je bij je sollicitatie toevoegen;
 • Indien je je diploma’s hebt behaald in een ander land dan Nederland en/of de voormalig Nederlandse Antillen, dan verzoeken we je ook om gelijk de diplomawaardering van DUO toe te voegen.

Goed om te weten voor geïnteresseerden buiten Caribisch Nederland:

 • Het salaris is in Amerikaanse dollars, de officiële munteenheid in Caribisch Nederland;
 • Caribisch Nederland kent een eigen belastingregelgeving. Het inkomen boven de belastingvrije som ($ 20.424,- in 2024), wordt belast met een percentage van 30,4% aan loonheffing;
 • Deelname aan het pensioenfonds is verplicht, inclusief een eigen bijdrage hieraan;
 • Je bent of wordt ingezetene van Caribisch Nederland.

Digitaal solliciteren

https://werkenbij.sgbonaire.info/vacaturebeschrijving/docent-gezondheidszorg-sgb-unit-mbo-0-5-1-0-fte

Schrijf je in voor de vacature nieuwsbrief

Bonaire.nu heeft hét vacatureplatform van het eiland. Wil jij geen vacature missen? Meld je dan hieronder direct aan voor de nieuwsbrief met het actuele vacatureaanbod. Deze ontvang je dagelijks in je mailbox. Klik hier om je in te schrijven. En, volg je ons al op Instagram? Hier vind je tevens alle laatste vacatures.

Deel dit artikel