Evenementen

Lokale eindejaarstradities

Eindejaarsviering is de meest geliefde periode van het jaar. Onze voorouders kwamen dan samen om hun leuke herinneringen met elkaar te delen, maar voordat er bezoek kwam dienden de nodige traditionele voorbereidingen plaats te vinden. De tafel werd gedekt met gerechten en het huis werd gereinigd met wierook in afwachting van het nieuw jaar. Tegenwoordig zijn al deze gebruiken tradities en gewoontes geworden. 

Aankomende zaterdag 29 december is er de laatste editie van het cultureel evenement “Nos Zjilea” voor het jaar 2018 bij Cultuurpark Mangazina di Rei. Dit keer met de thema “Tradities van Oud en Nieuw”. Dhr. Victor Felida zal een presentatie geven over hoe een lekker traditioneel gerecht van varkensoren bereid dient te worden voor als lekkernij voor het nieuwjaar. 

Het reinigen van het huis is niet alleen dweilen en vegen maar ook het wegjagen van de boze geesten om het nieuwjaar welkom te heten met al het goede dat het met zich meebrengt. Mevr. Leticia “Letty” Beaumont zal ons komen vertellen waar je allemaal rekening mee dient te houden bij het reinigen van je huis. 

Zoals altijd kunt u genieten van het danspaar Donny & Monique Winklaar en natuurlijk mag u ook zelf meedoen. Dit allemaal in een gezellige sfeer met een “live” optreden van de lokale band “Grupo Tutti Fruti” die hun hits van het jaar komen delen met daarnaast liedjes speciaal voor de gelegenheid.

 Een bezoek aan de “Nos Zjilea” is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan onze adembenemende gebiedstentoonstelling over de cultuur en natuur van het gebied Rincon. Een echte aanrader. Op de streekmarkt kunt u verschillende lokale verse producten zoals “strop’i kalbas”, lokaal geproduceerde natuurlijke vruchtensappen “Made in Rincon”, lokale lekkernijen, lokale kunst, en nog veel meer proeven en bewonderen. Ook kunt u genieten van verschillende lokale gerechten.

We zien u aankomende zaterdag 29 december vanaf 8 uur ‘s morgens tot 2 uur ‘s middags graag op ‘Nos Zjilea’, hét cultureel evenement van Bonaire. Voor meer informatie kunt u de facebook fanpage van Mangazina di Rei bezoeken. www.facebook.com/mangazinadirei/

Deel dit artikel