Nieuws van Bonaire

Reef Renewal Foundation Bonaire viert voor de vijfde keer ReeFiesta

KRALENDIJK – Afgelopen donderdag organiseerde Reef Renewal Foundation Bonaire (RRFB) voor de vijfde keer het ReeFiesta-evenement om World Reef Awareness Day te vieren. Gedurende het evenement werd er door de vrijwilligers gewerkt aan koraalherstel en nam de oprichter van RRFB afscheid.

Tijdens het evenement kwamen er ruim 150 leden bijeen en werd er samengewerkt met dertien lokale duikscholen. Het evenement begon met een gezamenlijke duik naar tien verschillende kweeklocaties voor koralen. Daar werd door de deelnemende duikers gewerkt aan 63 koraalkwekerijbomen. Ook werd er een begeleide snorkeltocht georganiseerd waarbij de snorkelaars uitleg kregen over de hersteltechnieken van het koraal.

Rocargo

Na de onderwateractiviteiten was er nog een receptie met toespraken, een verloting en een trivia-sessie in het teken van koraalherstel. Tijdens de receptie werd ook het aftreden van RRFB-oprichter Martin van der Valk aangekondigd. Hij ontving een onderscheiding voor zijn inzet gedurende tien jaar voor de organisatie.

RRFB zet zich in om de koralen op Bonaire te beschermen en te herstellen. Dit doen ze door gebruik te maken van wetenschappelijke en innovatieve programma’s. Inmiddels heeft de organisatie meer dan 50.000 koralen terug geplant op het rif.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo