Algemeen

Stichting EQ boos over discriminerende uitlatingen

Sticthing EQ boos over discriminierend uitlatingen

De Stichting EQ is verontwaardigd over het scanderen van discriminerende uitlatingen over homo’s en lesbiennes door een religieuze groepering in het Wilhelminapark.

Kralendijk- De Stichting EQ, die zich sterk maakt voor de belangen van homo’s, lesbiennes, biseksuele mensen en transgenders op het eiland is verontwaardigd over een bijeenkomst op 14 januari jl. van het Kas di Orashon in het Parke Wilhelmina, waarbij luidkeels en in 3 talen werd gescandeerd dat alle homo’s en lesbiennes van het eiland zouden moeten worden verbannen.

Omstanders en toeristen reageerden volgens EQ verbaasd op de uitlatingen van de religieuze beweging. “Voorbijgangers en bezoekers die trouw elke zaterdag met hun kinderen in het park komen om te fietsen en rolschaatsen zijn opgestaan en weggegaan. Gasten van het nabijgelegen restaurant reageerden geschokt, boos en sommige hebben het personeel om uitleg gevraagd. ‘Wie zijn dit, hoe kan dit op Bonaire? Enkele gasten hebben aangifte gedaan bij de politie”, aldus het persbericht van de Stichting EQ.

EQ vraagt zich af hoe het mogelijk is dat ten overstaan van de gehele bevolking, met voorbedachten rade, een specifieke doelgroep binnen de samenleving wordt uitgesloten en gekwetst. Volgens de Stichting is dit dan ook niks anders dan discriminatie.

De Stiching EQ heeft het gebeurde inmiddels aangekaart bij Gezaghebber Edison Rijna, met de hoop dat deze op zal treden tegen de religieuze organisatie. EQ zegt de zaak bewust niet te hebben willen aankaarten via social media, maar aan de andere kant wel aandacht te willen vragen voor de zaak die naar haar mening niet door de beugel kan. “EQ heeft respect voor iedereen, ongeacht geloof, huidskleur, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht”, aldus het persbericht van de stichting. Zij verwacht echter dat omgekeerd ook met het nodige respect wordt gehandeld naar de groep wiens belangen men behartigt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo