Bonaire

Eerste Internationale Sportweek van Bonaire tussen 24 maart en 2 april 2023

KRALENDIJK – Vanaf vrijdag 24 maart tot 2 april 2023 staat Bonaire in het teken van Sport en gaat het eerste Internationale Sportweek van start. Dit evenement is bedoeld voor de sport-, wellness-, gezondheids- en welzijnsindustrie van Bonaire in samenwerking met Fundashon Wega Di Number Bonaire (FWNB) en Tourism Corporation Bonaire (TCB)

Het programma van de International Sportweek Bonaire zal het toneel vormen voor verschillende sportevenementen op het eiland.

Tijdens deze week krijgt bijvoorbeeld iedereen de kans om gratis te trainen bij gezondheidscentrum Bon Bida Dus registreer je nu en maak gebruik om te werken aan je fitnessdoelen.

De ‘Fast Pitch softball bash’ zal van 23 maart t/m 26 maart 2023 plaatsvinden. Ook zullen er verschillende softbal clinics voor kinderen worden gegeven met speelsters uit Aruba, Curaçao en Nederland.

Op 26 maart 2023 wordt er een ‘Walk for all’-wandeling georganiseerd voor de gemeenschap als onderdeel van de sportweek. De wandeling wordt gevolgd door een hardloopwedstrijd en een fietsevenement.

Op 1 april worden er Mountainbike Races gehouden voor alle leeftijden, op 2 april is de Seru Largu race alleen voor de leeftijden 16 jaar of ouder.

Rocargo

Het internationale zwemevenement Aqua Speed Pro Kids vindt van 30 maart tot 2 april 2023 plaats. Tijdens het evenement is ook de introductie van een nieuw wereldwijd puntensysteem om te kwalificeren op grond van internationale wedstrijdreglementen. Ook wordt er een zwemvierdaagse georganiseerd.

Het populaire bolas-spel, Bolas Krioyo, maakt deel uit van de week met een internationale bolas wedstrijd. De bolas teams van de ABC-eilanden zullen van 30 maart tot en met 2 april tegen elkaar strijden.

Van 30 maart tot 2 april 2023 vindt er ook een internationaal Beach Tennis evenement plaats. Het beach tennis evenement wordt op Bonaire georganiseerd voor single- en duospelers met deelnemers uit de buureilanden en Nederland.

Shopping Night en Taste of Bonaire

Tijdens de week van sportactiviteiten en -evenementen organiseren de partners verschillende andere culturele en muzikale evenementen. Denk daarbij aan de Kralendijk Shopping Night op 25 maart 2023. Ook is er weer een Taste of Bonaire editie Sport en Cultuur op 1 april 2023.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo