Ondernemen & Bedrijven

Arbeidsinspectie inspecteert duikbedrijven in het 2e kwartaal van het jaar

Foto: Bonaire.nu
Arbeidsinspectie inspecteert duikbedrijven in het 2e kwartaal van het jaar

Foto: Bonaire.nu

Op donderdag 2 maart 2017 houdt de Arbeidsinspectie een informatieavond voor alle bedrijven die zich op Bonaire bezighouden met duiken. De informatieavond is bedoeld om werkgevers te informeren over het inspectieproject ‘Duikbedrijven’. Het inspectieproject wordt in het tweede kwartaal van 2017 uitgevoerd in Caribisch Nederland.

Duiken is een risicovol beroep. Het valt onder het begrip ‘arbeid onder overdruk’.  De Arbeidsinspectie ziet er op toe of de regels rondom arbeid worden nageleefd. Allereerst gaat het om de Arbeidsveiligheidswet BES die regels stelt rondom veilig en gezond werken. Behalve de organisatie van veilig en gezond werken spelen ook de werk- en rusttijden een belangrijke rol. Deze zijn geregeld in de Arbeidswet 2000 BES. De Arbeidsinspectie houdt verder toezicht op de Wet minimum loon BES, de Vakantiewet BES en de Wet arbeid vreemdelingen BES.

Naast een inleiding waarop en waarom de Arbeidsinspectie gaat controleren zal een deskundige een bijdrage leveren rondom nut en noodzaak van het testen van duikapparatuur.

De bijeenkomst vindt plaats bij Divi Flamingo in de Peter Hughes conference room. De inloop is vanaf 18.30 uur, het officiële programma start om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten.

Vanwege de organisatie en catering is aanmelding noodzakelijk.

U kunt zich als deelnemer tot uiterlijk maandag 27 februari via Arbeidsinspectie@rijksdienstcn.com opgeven of via telefoonnummer 7158888.

Op St. Eustatius en Saba zijn er maar enkele duikbedrijven actief. Zij krijgen een kopie van de presentaties tijdens de bijeenkomst zodat ook zij zich adequaat op de inspecties kunnen voorbereiden.

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo