Vacatures Bonaire

Vacature Projectleider 

Fundashon Propiedat Inmobil Boneiru (FPIB) is een stichting gevestigd op Bonaire, belast met de uitvoering van diverse onderwijsvastgoedprojecten in opdracht van het Openbaar Lichaam. Deze projecten omvatten zowel renovaties, zoals het recent voltooide renovatieproject van basisschool Kolegio Kristu Bon Wardador, als nieuwbouw. Naast het bouwen en renoveren van schoolgebouwen, richt FPIB zich ook op het ontwikkelen van de infrastructuur op schoolterreinen en het aanleggen van sportfaciliteiten. De financiering van deze projecten komt hoofdzakelijk van verschillende ministeries van de Rijksoverheid, waaronder OCW, VWS en SZW.

Als onderdeel van het onderwijshuisvestingsprogramma zoekt de organisatie een ervaren Projectleider met een bouwkundige achtergrond om het bestaande projectteam te versterken en bij te dragen aan de verdere groei en ontwikkeling van onderwijsfaciliteiten op het eiland. De standplaats van de projectleider zal Bonaire, Caribisch Nederland zijn.

De functies van het projectteam 

Naast een directie en een Raad van Toezicht bestaat het FPIB uit een projectteam. Het projectteam, bestaande uit een projectcoördinator en diverse projectleiders. Indien nodig wordt er expertise vanuit buiten de organisatie toegevoegd aan het projectteam. 

Samen vormen deze leden van het projectteam van FPIB een multidisciplinair team dat nauw samenwerkt om het onderwijshuisvestingsprogramma succesvol uit te voeren, waarbij wordt voldaan aan de behoeften en verwachtingen van alle betrokken partijen.

Hieronder volgt een beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden van het projectteam:

Het projectteam is verantwoordelijk voor het algehele beheer en de coördinatie van het onderwijshuisvestingsprogramma. Ze zorgen voor het opstellen van projectplannen, het toezicht houden op de voortgang, en het coördineren van de activiteiten van het projectteam. Daarnaast richt het projectteam zich op de dagelijkse taken zoals het plannen en organiseren van vergaderingen, het bijhouden van documentatie en het communiceren met belanghebbenden.

De projectcoördinator houdt zich daarnaast bezig met het beheer van budgetten en middelen en de communicatie richting de directie en eventueel de RvT.

FPIB is op zoek naar een ervaren projectleider:

Verantwoordelijkheden:

 • Leiden en beheren van bouwkundige projecten binnen het onderwijshuisvestingsprogramma.
 • Coördineren van alle fasen van het project, van planning tot oplevering, binnen de gestelde tijdlijnen en budgetten.
 • Samenwerken met belanghebbenden, waaronder onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en aannemers, om de doelstellingen van het programma te bereiken.
 • Toezicht houden op de kwaliteit en veiligheid van de bouwwerkzaamheden.
 • Rapporteren aan het management over de voortgang en resultaten van projecten.

Vereisten:

 • Minimaal een HBO-opleiding of gelijkwaardig in de bouwkunde of een verwant vakgebied.
 • Minimaal 10 jaar ervaring in projectmanagement, bij voorkeur in de bouwsector.
 • Kennis van AutoCAD en andere relevante software voor bouwkundig ontwerp.
 • Kennis van Microsoft Project.
 • Uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden.
 • Beheersing van de talen Engels en Nederlands, Papiamentu en Spaans is een pluspunt.
 • Proactieve houding, resultaatgericht en in staat om zelfstandig te werken.
 • Affiniteit met en begrip van de lokale context en cultuur van Bonaire.

Basiskwaliteiten:

 • Ervaring met en kennis van projectmanagement, in het bijzonder begeleiding en toezicht houden op de bouw (grote projecten).
 • Strategisch denkvermogen en besluitvaardigheid. 
 • Bij voorkeur ervaring met onderwijsprojecten. 
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Papiamentu en Spaans is een pluspunt. 
 • Ervaring met grote vastgoedprojecten en kennis van de utiliteits-bouwsector is een pré.
 • Kennis en ervaring van de lokale wet- en regelgeving.

Aanvullende kwaliteiten:

 • Leiderschapskwaliteiten 
 • Managementvaardigheid 
 • Bestuurlijke sensitiviteit (vindt zijn weg in een politiek-bestuurlijk gevoelige omgeving) 
 • Oplossingsgericht, creatief, flexibel en tactvol
 • Geen 8.00 AM -5.00 PM-mentaliteit 
 • Proactief/ neemt initiatieven 
 • Resultaatgericht 
 • Beschikt over onderhandelingsvaardigheden 

Voordelen:

 • Een unieke kans om bij te dragen aan de verbetering van onderwijsfaciliteiten op Bonaire.
 • Een dynamische werkomgeving binnen een vooraanstaande organisatie op het gebied van vastgoedontwikkeling.
 • Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei binnen de organisatie.

Deze functie biedt een uitdagende en lonende gelegenheid voor een ervaren Projectleider met een passie voor bouwkunde en een diepgaande betrokkenheid bij het verbeteren van onderwijsfaciliteiten. Fundashon Propiedat Inmobil Boneiru nodigt gekwalificeerde kandidaten uit om hun interesse te tonen en bij te dragen aan de toekomst van het onderwijs op Bonaire.

We nodigen geïnteresseerde kandidaten uit om hun sollicitatie vóór 1 augustus te sturen naar onderstaand e-mailadres: secretariaat@fpibonaire.com. Vergeet niet uw cv en motivatiebrief bij te voegen. We kijken uit naar uw reactie!

Schrijf je in voor de vacature nieuwsbrief

Bonaire.nu heeft hét vacatureplatform van het eiland. Wil jij geen vacature missen? Meld je dan hieronder direct aan voor de nieuwsbrief met het actuele vacatureaanbod. Deze ontvang je dagelijks in je mailbox. Klik hier om je in te schrijven. En, volg je ons al op Instagram? Hier vind je tevens alle laatste vacatures.

Deel dit artikel