Nieuws van Bonaire

Cursus van start bij Dienst LVV Bonaire

LVV moet een kenniscentrum worden

KRALENDIJK – Bij de dienst Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is op maandag een cursus van start gegaan voor de medewerkers. Zij leren daarbij diverse technieken, zoals het ploegen, zaaien en oogsten, maar ook het aanbrengen van de nodige irrigatie. 

De cursus wordt verzorgd door Bonhof. De LVV spant zich al geruime tijd in voor het vergroten van de impact van lokale landbouw, waardoor producten niet alleen constanter, maar ook verser op het eiland aanwezig zijn. 

Hoewel het gaat om een proces van vallen en opstaan, zijn de afgelopen jaren relatief grote stappen gemaakt om in elk geval deels zelfvoorzienend te worden als het gaat om de voedselproductie op het eiland. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo