Welzijn & Zorg

Certificaat Computer en Algemene Kennis voor cliënten van FKPD

FKPD-1

Vijftien cliënten van de Fundashon pa Kuido di Personanan Desabilitá, FKDP, de stichting voor mensen met een beperking, hebben certificaten gehaald  voor de basiscursus computergebruik en de cursus algemene ontwikkeling.
De certificaten zijn vorige week vrijdag door gedeputeerde Nina Den Heyer uitgereikt.

In een toespraak stond Den Heyer stil bij het feit dat de cursussen het resultaat zijn van de gezamenlijke inspanning en de samenwerking van veel mensen.   

Directeur Jopi Giskus van de FKDP feliciteerde de cursisten en bedankte de gedeputeerde voor haar aanwezigheid. Het behalen van de certificaten betekent veel voor de deelnemers,  de cursisten hebben ondanks hun beperking de lessen met succes afgerond, aldus Giskus.

De computercursus werd door Junny Vos (OICN) verzorgd, de cursus algemene ontwikkeling en actuele thema’s was in handen van Yolanda Anthony-Scherptong.

Cursusleider Vos verklaarde bij de uitreiking blij te zijn dat hij kon bijdragen aan de ontwikkeling van de cliënten. Het is de bedoeling om ieder jaar cursussen voor de  doelgroep te organiseren zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen, zo liet cliëntencoordinator Xiomara Frans van de FKPD weten. De computercursus en de cursus algemene ontwikkeling werden dit jaar vanaf januari gegeven.

Na afloop van de uitreiking van de certifcaten doneerde mevrouw Mavris Dissel  namens de heer André Nagtegaal een cheque aan de stichting.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo