Nieuws van Bonaire

Hòfi Kultural kijkt terug op een geslaagd buddy-project: ouderen ontzettend blij met contact

Hòfi Kultural kijkt terug op een geslaagd buddy-project: ouderen ontzettend blij met contact

KRALENDIJK – Op donderdag 4 november is het een jaar geleden dat het Kompañá nos Grandinan-project van Hòfi Kultural begon met als doel eenzame ouderen verblijden met persoonlijk contact. Nu een jaar later krijgen veertien ouderen iedere week bezoek van hun buddy.

Op Bonaire zijn er veel ouderen die niet op familie, vrienden of buren kunnen steunen voor een gesprek of een uitje. Deze mensen hebben wel behoefte aan contact en daarom besloot Hòfi Kultural het buddy-project te organiseren.

Rocargo

Hòfi Kultural is enthousiast over het project: “Nu een jaar later zijn we erg tevreden en kijken we vooruit. We zijn in gesprek met ondernemers om nieuwe uitjes te bedenken en we proberen meer ouderen en vrijwilligers te werven voor komend jaar!”

Toen het project vorig jaar van start ging, meldden meteen een aantal vrijwilligers zich aan. De ouderen werden voorzichtig met hulp van naasten en zorginstellingen benaderd. Hòfi Kultural koppelde de senioren aan buddy’s die het beste bij hen pasten om een goede band te creëren.

Ria Evers schreef een gedicht naar aanleiding van het project.

In de afgelopen maanden wilden steeds meer ouderen en vrijwilligers bij het project aansluiten. De buddy’s brachten talloze uren met elkaar door en ondernamen uitjes en dronken koffie op het terras. De ouderen waardeerden alle tijd en moeite zeer.

De coronacrisis maakte het afspreken lastig, maar niet onmogelijk. De maatregelen brachten creatieve en moderne oplossingen aan het licht. Buddy’s gingen videobellen of belden aan voor een ‘gesprekje aan het hekje’. Zo kwamen de ouderen de crisis samen door.

Voor meer informatie over het project en om je aan te melden als oudere of vrijwilliger kun je contact opnemen met Mieneke van Rossum, tel: 786-4233 of mailen naar office@plataformakultural.com.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo