Veiligheid & openbare orde

Rampenteam oefent voor orkaanseizoen

orkaan

Kralendijk – Het rampenteam houdt van 9-12 mei een training om zich voor te bereiden op het orkaanseizoen. Tijdens de oefening ligt de nadruk op de  aanpak en bestrijding van gevolgen die een orkaan voor Bonaire kan hebben. In de training komen de zorg aan gewonden en doden,  de inrichting en het beheer van evacuatieplaatsen aan bod.

De oefening is speciaal bedoeld voor de zogeheten oranje kolom. Deze kolom houdt zich bezig met de zorg aan burgers en bestaat uit negen groepen, de zogeheten ‘Emergency Support Functions,’ ESF. De groepen hebben onder andere als taak om de wegen af te sluiten, slachtoffers te evacueren, medische zorg te bieden en  informatie aan het publiek te geven. De politie, brandweer, Fundashon Mariadal (die ook deel vormen van het ESF) en bedrijven als de BIA en de WEB nemen ook deel aan de oefening.

Jaarlijks neemt het Openbaar Lichaam Bonaire de verantwoordelijkheid om het team te trainen dat in geval van een ramp of calamiteit in actie moet komen. Eilandsecretaris Nereida Gonzalez is de coördinator van het rampenteam. In het geval van een ramp of calamiteit heeft gezaghebber Edison Rijna het opperbevel en is hij verantwoordelijk om de calamiteit op een effectieve manier te bestrijden. De intensieve training van dit jaar moet ertoe bijdragen dat het hele team zo goed mogelijk is voorbereid op een calamiteit.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo