Nieuws van Bonaire

MCB Bonaire houdt seminar over cybersecurity

Het seminar kende diverse sprekers, die elk iets over hun eigen expertisegebied vertelden bij de bestrijding van internet criminaliteit. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- De Maduro & Curielsbank Bonaire heeft afgelopen week een seminar gehouden over het thema van de veiligheid op het internet. 

Directeur van de MCB Bonaire, Leonard Domacassé opende het seminar. Domacassé wees op het feit dat het belangrijk is op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen en de risico’s. “Ik hoop dat iedereen de zaal na de sessie van vandaag verlaat met wat nieuwe kennis over het onderwerp. 

Er waren diverse sprekers op het seminar. Het hoofd van de informatiebeveiling, Douglas Bencomo verzorgde een uitgebreide inleiding op het thema. Daarna was de beurt aan Hendrik Kroon, die onderzoek doet naar Cybercrime.

Aanwezig was ook Garry Clementina van de afdeling Cybercrime van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), die vertelde over wat voor werk de politie op het eiland doet als het gaat om criminele activiteiten op het internet. 

Technologie

Suzannah Panneflek, lid van de MCB-directie sloot het seminar af met een overzicht van wat de MCB allemaal doet als het gaat om de technologie achter betaalkaarten. Door diverse nieuwe technologieën wordt het kaartgebruik veilig gehouden. 

Panneflek bedankte ook de aanwezigen voor de tijd en moeite om het seminar bij te wonen. “Het is een onderwerp dat iedereen aangaat”, aldus Panneflek in haar afsluiting. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo