Ondernemen & Bedrijven

Leiderschapstraject voor management InselAir

De Baak Bonaire heeft een managementtraining gegeven bij InselAir. De training was gericht op het versterken van leiderschap bij de vliegtuigmaatschappij. Van 20 tot en met 29 juni hebben 48 managementleden in 4 groepen op Landhuis Wanapa gewerkt aan hun managementvaardigheden en persoonlijk leiderschap. De leiderschapstraining is het eerste wapenfeit van het onlangs in Bonaire opgerichte onderdeel van opleidings- en kennisinstituut de Baak.

Elk lid van InselAir management,van teamleader passenger handling tot de CEO, heeft gewerkt aan zijn/haar eigen ontwikkeling en het vergroten van de persoonlijke effectiviteit in de organisatie. Albert Kluyver, CEO en co-founder van InselAir: “InselAir investeert continue in training, cursussen en opleidingen voor het personeel. Gezien onze groei en toekomst ambities is het ook belangrijk om sterke management skills in elke laag van onze organisatie te hebben. Daarom hebben we de Baak gevraagd om voor deze groep managers, waar het grootste deel van onze medewerkers onder valt, een management training te ontwikkelen.”

Voor de Baak Bonaire is dit een belangrijke stap in het realiseren van de doelstelling om via kennisdeling en het aanbieden van leerinterventies (training, coaching, etc.) een belangrijke impuls te geven aan de regio. In het verlengde hiervan werken de Baak en Bonaire aan het versterken van de positie van Bonaire als een duurzaam eiland waar natuur en economie in balans zijn en waarbij de mens centraal staat.

Over de training

Het management leerde tijdens de leiderschapstraining onder andere hoe men de menselijke maat in interpersoonlijke relaties aanbrengt. Ook werd uitvoerig geoefend aan het succesvol bouwen aan de verstandhouding tussen werkgever en werknemer. Daarnaast kreeg men meer inzicht in persoonlijke communicatievaardigheden en inlevingsvermogen, persoonlijk leiderschapsstijlen, het managen van conflictsituaties en kreeg men inzicht in praktische leiderschapsvaardigheden.

Over de Baak Bonaire

Rocargo

De Baak Bonaire is onderdeel van de Baak. De Baak is een leer- en kennisinstituut op het gebied van leiderschap en ondernemerschap. De Baak richt zich op de ‘Human Side of Enterprise’, op de ontwikkeling en effectiviteit van mensen in organisaties. Leren bij de Baak betekent: onvermoede talenten ontdekken, verrassende kansen zien en intellect combineren met creativiteit. De Baak verzorgt open en maatwerkprogramma’s in het Nederlands en het Engels, maakt zich sterk voor duurzaam ondernemen en draagt bij aan tal van maatschappelijke projecten over leren en ontwikkeling. De Baak is gevestigd in Noordwijk, Driebergen en Bonaire. Voor meer informatie: www.debaak.nl en www.debaak.com

Deel dit artikel