Nieuws van Bonaire

WEB begint inventarisatieproject voor infrastructuur op Bonaire

Foto WEB bonaire

KRALENDIJK – Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) is begonnen met een groot project om de digitale activa van het bedrijf in kaart te brengen. Samen met het team van VERICO/eSmart Systems zal WEB de hele infrastructuur van Bonaire inventariseren. Het project begon op 12 juli en zal doorgaan tot eind oktober 2023.

Bij dit project gaat het erom een duidelijk overzicht te krijgen van de verschillende onderdelen van de infrastructuur. Denk aan dingen zoals masten, transformatorunits, hoogspanningskabels, water- en elektriciteitsmeters en rioleringssystemen. Om dit te doen, worden er gedetailleerde foto’s gemaakt van al deze onderdelen.

Er zal een speciaal systeem worden gebruikt om deze foto’s te analyseren. Dit systeem kan de beelden begrijpen en er tekstbeschrijvingen van genereren. Alle foto’s en gegevens worden vervolgens verzameld in een Geografisch Informatie Systeem (GIS).

Toekomstbestendig

Deze inventarisatie is belangrijk voor WEB, omdat het hen zal helpen de infrastructuur te verbeteren en zich voor te bereiden op de toekomst. Ze kunnen hiermee betere informatie verstrekken aan klanten en aannemers voor bouwplannen. Ook kunnen ze proactief onderhoud uitvoeren en investeringen doen om de veiligheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid van water- en energiediensten op Bonaire te verbeteren.

Tijdens het project zal WEB de bewoners regelmatig op de hoogte houden van de voortgang. Ze zullen aankondigen in welke wijken het team actief zal zijn, zodat mensen kunnen weten wat er gaande is.

Het is een belangrijke stap voor WEB om ervoor te zorgen dat ze een efficiënt en goed functionerend netwerk hebben op Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo