Instagram

Vacature Telefonist(e) / Receptionist(e)

Scholengemeenschap Bonaire (SGB) is met ingang van schooljaar 2024-2025 op zoek naar een enthousiaste, vakbekwame telefonist(e)/receptionist(e). Ben jij die gedreven professional en wil je meehelpen om het onderwijs op Bonaire te verbeteren? Solliciteer dan bij de SGB!

MBO niveau | Bonaire | 1,0 FTE |
 

Functieomschrijving

De functie valt onder de afdeling Facilitaire diensten en Huisvesting bij Scholengemeenschap Bonaire. De SGB omvat meerdere instellingen voor voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal onderwijs en zitten verspreid over meerdere locaties. De afdeling verleent ondersteuning op het gebied van veiligheid, bedrijfshulpverlening, receptie, inrichting en bouwzaken. Medewerkers van de afdeling kunnen ingezet worden op de verschillende locaties van de SGB.

Per de start van het nieuwe schooljaar 2024/ 2025 is de SGB op zoek naar een telefonist(e)/ receptionist(e). Deze medewerk(st)er verricht werkzaamheden op het gebied van receptie, telefonie en postbehandeling, maar fungeert ook als aanspreekpunt voor leerlingen. De telefonist(e)/ receptionist(e) rapporteert aan het Hoofd Facilitair en Huisvesting, maar heeft ook een verantwoordingsplicht naar de Unit Directeur van de betreffende locatie.

Functietaken

 • Ontvangt en introduceert bezoekers en verwijst zo nodig door;
 • Neemt binnenkomende telefoongesprekken (zo nodig in vreemde talen) en verbindt door;
 • Handhaaft orde bij de ingang van de school;
 • Verstrekt informatie aan bezoekers en collega’s;
 • Verricht lichte administratieve werkzaamheden;
 • Neemt post, poststukken en goederen in ontvangst.

De organisatie

SGB is een brede scholengemeenschap met ruim 2.250 leerlingen en studenten verdeeld over vier units die min of meer zelfstandig functioneren. Wij geven onderwijs in het voortgezet onderwijs, voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciale lesplaatsen (praktijk- en clusteronderwijs). De SGB biedt een inclusieve omgeving waar studenten van verschillende achtergronden en nationaliteiten samenkomen, waardoor ze kunnen leren en groeien in een diverse en stimulerende omgeving.

Competenties

 • Klantgericht
 • Vriendelijk
 • Daadkrachtig en doortastend
 •  Goede communicatieve vaardigheden 
 • Nauwkeurig
 • Veerkrachtig en flexibel
 • Stressbestendig

 Functie-eisen

 • Je hebt tenminste een afgeronde MBO opleiding;
 • Je hebt werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een soortgelijke, hectische omgeving;
 • Werken in een multiculturele omgeving is jou niet onbekend;
 • Je hebt interesse in de Bonairiaanse cultuur en bent bereid om je in te spannen om goed te kunnen integreren; (als je van buitenaf solliciteert).

Wat bieden wij?

Bonaire is een diverse gemeenschap met verschillende culturele achtergronden. Werken bij SGB biedt werknemers de mogelijkheid om te werken in een multiculturele omgeving, wat waardevolle ervaring en interculturele competenties kan opleveren. Je komt te werken in een team dat nauw samenwerkt en gekenmerkt wordt door een grote betrokkenheid bij de studenten. Als beleidsmedewerker word je gewaardeerd om jouw proactieve houding en jouw initiatieven. Het betreft een veelzijdige baan met uitdagingen in een informele sfeer. Verder kan je rekenen op:

 • Een marktconform salaris in schaal 4. Inschaling op basis van kennis en ervaring;
 • Vakantiegeld (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%);
 • Deelname aan Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN);
 • Vakantie volgens vakantierooster onderwijspersoneel SGB;
 • Een tijdelijke aanstelling van tenminste een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren.

Procedure

 • Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten die reeds woonachtig zijn op een van de Caribische eilanden de voorkeur;
 • Na de sluitingsdatum van de vacature word je binnen 2 weken geïnformeerd over het verloop van de procedure.

Aanstellingseisen

 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht voor het werken in het onderwijs;
 • Een medische keuring ten behoeve van toelating tot het pensioenfonds;
 • Een kopie van je behaalde diploma’s, deze kan je bij je sollicitatie toevoegen;
 • Indien je je diploma’s hebt behaald in een ander land dan Nederland en/of de voormalig Nederlandse Antillen, dan verzoeken we je ook om gelijk de diplomawaardering van DUO toe te voegen.

Digitaal solliciteren

Dit kan via:

https://werkenbij.sgbonaire.info/vacaturebeschrijving/telefonist-e-receptionist-e-sgb-1-0-fte

Schrijf je in voor de vacature nieuwsbrief

Bonaire.nu heeft hét vacatureplatform van het eiland. Wil jij geen vacature missen? Meld je dan hieronder direct aan voor de nieuwsbrief met het actuele vacatureaanbod. Deze ontvang je dagelijks in je mailbox. Klik hier om je in te schrijven. En, volg je ons al op Instagram? Hier vind je tevens alle laatste vacatures.

Deel dit artikel