Nieuws van Bonaire

Animeerdames Pachi Place trekken toch aan langste eind

Animeerdames Pachi Place trekken toch aan langste eind
De toegangsdeur van Pachi’s is nog steeds gesloten | Foto ABC Online Media

KRALENDIJK- De heropening van Pachi’s Place en de aankomst van diverse ‘animeer dames’ stond de afgelopen dagen in de volle belangstelling.

Hoewel de eigenaar van het centrum eerder deze week volop ruchtbaarheid gaf aan de heropening, bleek er vervolgens te vroeg gejuicht. Ondanks dat alle papieren van de betreffende dames op orde zouden zijn, weigerde de Nederlandse ambassade in Colombia namelijk een verklaring van ‘geen bezwaar’ af te geven voor de reis van de betrokken dames naar Bonaire. 

1200

Aan het eind van donderdagmiddag, maakte de eigenaar van Pachi’s Place, Aries Felix, bekend dat het zou gaan om een misverstand en dat weigering van de toestemming voor het afreizen ten onrechte zou zijn geweigerd door de Nederlandse Ambassade in Bogotá.

Vergadering

Een vergadering tussen de uitbater van Pachi’s place, Aries Felix, en gezaghebber Rijna, lijkt de lucht te hebben geklaard. Volgens Felix zouden de bewuste dames nu aanstaande maandag alsnog afreizen naar Bonaire.

Bonaire.nu heeft op donderdag contact opgenomen met het kantoor van Gezaghebber Rijna, maar kreeg geen bevestiging op de vraag of aan de dames nu terecht of onterecht de toegang werd geweigerd. 

Buitenlandse Zaken

Een woordvoerder van Buitenlandse zaken gaf op donderdagavond wel een officieel statement af: “Er is enige onduidelijkheid ontstaan over het inreizen van de animeerdames vanuit Colombia werkzaam voor Pachi. Er zou sprake van zijn dat de dames niet toegelaten zouden worden in verband met een visumplicht. Dit is niet het geval. Personen uit Colombia zijn niet visumplichtig voor Bonaire”, aldus de verklaring. 

Wel is het zo dat met de animeerdames een intakegesprek wordt gevoerd op de Nederlandse ambassade te Bogota. “Hiervoor dient van tevoren een afspraak te worden gemaakt bij de ambassade, zeker wanneer het meerdere personen tegelijk betreft. Dat is in dit geval niet gebeurd”, aldus de verklaring.

Volgens de verklaring is het verder zo dat de animeerdames in het bezit dienen te zijn van een vergunning om diensten te kunnen verlenen op Bonaire. Deze is reeds toegekend. “De Koninklijke Marechaussee controleert op voorwaarden van binnenkomst voor toegang wordt verleend, zoals dit bij alle vreemdelingen wordt gedaan. Indien de betrokkenen in bezit zijn van alle benodigde documentatie, worden zij toegelaten op Bonaire”, aldus de verklaring.

Deel dit artikel