Sport & Vrije tijd

Meer Bonairiaans succes tijdens Aruba Hi-Winds

Foto Hi Winds Aruba

ORANJESTAD – Van 8 tot 13 mei 2024 vond de 36e editie van de Aruba Hi-Winds plaats, en dit jaar waren de deelnemers uit Bonaire bijzonder succesvol. Niet alleen de Bonairiaanse windsurf jeugd had afgelopen week veel succes tijdens de Aruba Hi-Winds. Ook de volwassenen uit Bonaire vielen in de prijzen. Op verschillende disciplines werden medailles gepakt.

In de Big Air kitesurf competitie voor mannen behaalde Thijs van Dommelen (17 jaar, Bonaire) de eerste plaats met onder andere een indrukwekkende sprong van 12,3 meter. Shane Baaij (21 jaar, Aruba) eindigde als tweede, gevolgd door Vincent van Liendert (19 jaar, Aruba) op de derde plek.

Bij de Long Distance, kitesurfcategorie jeugd onder 18 jaar, eindigde Cas van Dommelen (Bonaire) als derde. Colin Debevere van Aruba pakte de tweede plaats, terwijl Ingmar Woerdeman van Curaçao de overwinning naar huis bracht.

Terence Clappers pakte namens Bonaire een zilveren medaille op het onderdeel slalom windsurf volwassenen 21-40 jaar. Dit deed hij net voor Juvannie Agostien. Laatst genoemde komt ook uit voor Bonaire. De verschillen waren klein, maar met een aantal punten bleef Clappers voor Agostien.

Clappers had niet alleen succes bij de slalom. Bij het onderdeel wingfoil greep hij goud. Dit deed hij met overmacht. Van de acht gezeilde wedstrijden, won Clappers er zeven.

De prestaties van de Bonairiaanse kitesurfers en windsurfers laten zien dat het eiland een broedplaats is voor talent in deze sporten.

Bekijk hier meer sportnieuws

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo