Verkeer

Binnenkort aanvang met serieuze aanpak wegennet

Kroon beseft dat hij klinkt als een 'grijsgedraaide plaat', maar verwacht dat binnenkort gestart kan worden met serieus onderhoud aan het wegennet. Foto: BES-Reporter.

Kroon beseft dat hij klinkt als een ‘grijsgedraaide plaat’, maar verwacht dat binnenkort gestart kan worden met serieus onderhoud aan het wegennet. Foto: BES-Reporter.

Kralendijk- Het bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Bonaire maakt zich op voor de serieuze aanpak van de staat van de wegen op het eiland. Dat zei gedeputeerde Kroon eerder deze week tijdens een persconferentie.

Kroon gaf ruiterlijk toe te begrijpen als burgers het idee hadden dat hij klonk als een grijsgedraaide plaat. “Ik weet het, we hebben het al zo vaak gezegd, maar we zijn er echt serieus werk van aan het maken. Er is inmiddels overleg geweest met het Cft en met Nederland als het gaat om de benodigde financering. Binnenkort hopen we echt serieuze vorderingen te gaan maken”, aldus Kroon.

Volgens Kroon zijn er verschillende wegen die dringend toe zijn aan onderhoud of zelfs volledige renovatie. Als voorbeeld noemde hij de weg tussen Kralendijk en Rincon. Een ander urgent vraagstuk is volgens de gedeputeerde de aanleg of verbetering van wegen naar en rondom de scholen op het eiland. “Het probleem is onder andere dat we niet zo maar wat kunnen gaan doen. Dit soort zaken vereist een serieuze studie, zodat je het geld goed besteedt en het probleem structureel wordt aangepakt”.

Kroon zei dat het er door alle overleg op lijkt dat de bekostiging voor het herstel van de wegen binnenkort rond gaat komen. “Alle partijen zijn nu wel doordrongen van de noodzaak. Er wordt door alle betrokken partijen hard gewerkt om het financiële plaatje rond te krijgen”, aldus Kroon.

Deel dit artikel