Blog

Zomervakantie op eigen eiland Bonaire Deel 5

Zomervakantie op eigen eiland Bonaire Deel 5

Op zaterdag staat het Terramar Museum op het programma en we melden ons aan voor een tour door dit prachtige museum. Zomervakantie op eigen eiland Bonaire Deel 5

Het grote voordeel van een rondleiding is dat we uitleg krijgen en de kinderen volop vragen kunnen stellen en uitgedaagd worden om museumstukken te herkennen en te benoemen. Het museum is interactief opgezet en je krijgt een goed beeld over de historie van Bonaire. Zomervakantie op eigen eiland Bonaire Deel 5

De tour duurt ruim een half uur en aan het eind staat de vrouw van Captain Don bij een boegbeeld met een mooi verhaal over de historie van het beeld en hoe Captain Don er altijd voor heeft gezorgd.

Donkey Sanctuary

Op naar de Donkey Sanctuary, een ezelopvang park waar al jaren ezels worden opgevangen en verzorgd. Inmiddels is het park zo groot dat je er op een soort safari doorheen kunt rijden met verschillende stop plekken en een uitkijktoren.

We komen iets na drie uur aan in het ezelpark. Om drie uur worden de ezels gevoerd en kun je achter de hooiwagen aan rijden en zo zie je goed dat er ruim 600 ezels dagelijks gevoerd worden. Ze krijgen goed voer en ze zien er dan ook allemaal heel goed uit.

Er is ook een “ouderenruimte” en een “babyruimte” waar twee kleintjes staan met hun moeder. Ook is er een kleine ezel die de fles krijgt, deze is zonder moeder binnen gebracht.

Taste of Bonaire

Dit weekend is ook de “Taste of Bonaire” en het lijkt wel of het hele eiland naar het Wilhelminaplein is gekomen. Er is volop eten en drinken, lokale kunst en natuurlijk muziek en optredens. De sfeer is erg leuk en ontspannen en je ziet dat zowel lokaal als toeristen zich hier volop vermaken. We eten de falafel, een Midden-Oosters gerecht bestaande uit een wrap met gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten.

Snorkelen en klimmen in de grotten

De laatste grote activiteit die de meiden willen doen is snorkelen in een grot en dus gaan we met zaklampen, maskers en snorkels en een lang touw richting Sabadeco.

Ik ken deze snorkel grot goed omdat ik er al jaren kom en er in het verleden ook in heb gedoken. Ik heb drie meiden bij me. Maia is hier wel vaker geweest en klimt makkelijk naar beneden maar de andere twee moeten af en toe over hun angst heen stappen. Het is diep, donker en bloedheet maar als je eenmaal in het water ligt is het allemaal de moeite waard.

De vakantie zit erop, ruim drie weken hebben we over het eiland gezworven, hebben we bezienswaardigheden bezocht en volop activiteiten gedaan. Wat is Bonaire toch een fantastisch vakantie eiland. Speciaal voor actieve kinderen die houden van actie, water en avontuur. Bonaire kind en tiener vriendelijk? Absoluut!

Lees hier ook Deel 1 Deel 2 Deel 3 en Deel 4  van deze zomervakantie op eigen eiland Bonaire blog!

Deel dit artikel