Blog

Zomervakantie op eigen eiland Bonaire deel 4

Zomervakantie op eigen eiland Bonaire deel 4

Kayakken in de mangrove

Iets waar we allemaal heel erg naar hebben uitgekeken is het kajakken in de mangrove. We vetrekken al vroeg richting Lac Cai en onderweg komen we Capuchina tegen, het paard van de eigenaresse van het Mangrove Center. Mijn dochter is dol op paarden en haar dag kan al niet meer stuk. Zomervakantie op eigen eiland Bonaire deel 4

Het Mangrove Info Center ligt er nog rustig bij maar algauw blijkt dat onze tour vol zit. Onze tour guide Kim geeft een goeie uitleg en heeft strenge regels. Geen tas mee, geen labels op je waterfles en geen zonne- of muggenspray mee de mangrovebossen in. We bevinden ons in een beschermd natuurgebied en door deze mensen wordt er alles aan gedaan dit stuk unieke natuur te beschermen.

Dit natuurgebied mag je echt niet missen

De tour duurt 2 uur met halverwege een snorkel trip door een mangrove tunnel waar we de “ondersteboven kwal” zien en een enorme barracuda. Veel  vis zoals Sergeant Mayor en Rode Baars en gekleurde sponzen. Kim geeft uitleg hoe de mangrove werken en groeien en lijkt absoluut geen haast te hebben. Een heerlijk ontspannen middag met een leuke groep mensen.

Een stukje snorkelen tijdens de kayak tocht

Windsurfen op Sorobon

Windsurfen is misschien na het duiken wel de meest populaire activiteit op Bonaire. We besluiten om les te nemen bij The Bonaire Windsurf Place, de windsurf school van Elvis, Rogier en Patou.

Het gebeurt niet vaak op Bonaire maar vandaag is er vrijwel geen wind! Toch legt instructeur Danillo ons rustig de technieken uit en krijgen we brede planken en kleine zeilen om te oefenen en het blijkt net voldoende wind te zijn om lekker te draaien en rustig de balans op de plank te vinden en wat te varen. We krijgen een uur les en kunnen daarna nog een uur zelf oefenen.

Het ondiepe water is ideaal om te leren surfen

Met de spierpijn in de armen van het kajakken lukt het toch om op en af de plank te komen en een lekker stuk te zeilen. Surfen is leuk, ik was het bijna vergeten want het is wel 15 jaar geleden voor mij. Sorobon is misschien wel de mooiste plek op aarde om te leren surfen.

Windsurfles van Danillo

Snorkelen mer schildpadden op Lac Cai

We willen terug naar Lac Cai en deze keer om te snorkelen om op zoek te gaan naar schildpadden. We rijden naar de schelpenbergen van Cai en gaan net naast het restaurantje te water en zwemmen richting het midden van het meer en al snel komen we volop schildpadden tegen. Ze liggen vlak onder ons in ondiep water. Ze zijn duidelijk niet bang en komen naast ons omhoog voor een hapje lucht. Oog in oog met schildpadden van wel een meter lengte is iets wat ik zelf ook niet dagelijks meemaak. Carlijn zegt dat dit haar allergrootste wens was en dat dit zó veel leuker is dan een dierentuin! We zien dat het allemaal “Green Turtles” zijn. Uiteindelijk zien we 2 reuze schildpadden, een normale en een kleintje. Allemaal direct onder ons en naast ons.

Watermeloen pitten spugen, oma wint….

Washington Slagbaai National Park

Nu is het Washington Slagbaai National Park aan de beurt. Het is een donkere dag en er zit regen en onweer in de lucht. We bezoeken het museum bij de ingang van het park en nemen vervolgens de lange route en stoppen bij Playa Chikitu waar STCB een schildpadden nest heeft gevonden en net verplaatst heeft naar een veiligere plek.

Het haaien museum bij de ingang van het Washington Park

We zwemmen in Boka Kokolichi. Dit is een soort natuurlijk zwembad waar je met rustig weer heerlijk in de golven kunt duiken. We klimmen naar de vuurtoren en snorkelen bij Wayaka dat vol vis zit met glashelder water en volop kleuren.

Boka Kokolichi

Op Slagbaai barst de regen los. Maia blijft hier logeren met een schoolvriendin en we lunchen in het grote gebouw maar omdat het blijft regenen besluiten we niet lang na de middag door te rijden naar de uitgang.

Vrijdagavond kiezen de meiden voor Bobbejan, een BBQ restaurant waar ze de lekkerste ribs en saté van het eiland maken. Al jaren is Bobbejan een favoriet bij onze kids. We halen af want met name Carlijn wordt opgegeten door muggen dus in een restaurant zitten gokken we maar niet.

In Deel 5 gaan we naar het Terramar Museum, naar het Donkey Sanctuary en snorkelen in de grotten…

Lees ook : Deel 5 of lees terug: Deel 1  Deel2  Deel 3

Deel dit artikel