Blog

Zomervakantie op eigen eiland Bonaire deel 3

Zomervakantie op eigen eiland Bonaire deel 3

Discover Scuba Dive

Natuurlijk gaan we duiken. Maia heeft twee jaar geleden haar brevet gehaald en Carlijn wil een Discover Scuba Dive maken. We melden ons aan bij Gooodive en vullen de papieren in en Esther gaat met Carlijn een stukje theorie doornemen. De spanning stijgt want dit is wel een grote stap voor iemand die nog steeds niet dol is op zout water.

Discover Scuba Diving, klein stukje theorie en dan meteen ze zee in.

Discover Scuba Diving, klein stukje theorie en dan meteen ze zee in.

Maia en ik zetten onze uitrusting klaar en vullen onze tanks en met ons vieren steken we de weg over en gaan te water bij Something Special. Het duurt even voor Carlijn door het zoute water happen en masker vullen heen is maar dan ineens valt het kwartje en geniet ze met volle teugen van een ruim 40 minuten durende duik. Met grote ogen en een big smile komt ze weer boven. Een geslaagde duik op een absoluut mooie duikplek.

Duiken bij Something Special

Duiken bij Something Special

Zoutpannen en slavenhutjes

We gaan weer een dagje toeren en deze keer gaan we zuidelijk Bonaire bekijken. Ik heb van deze toer een puzzelrit gemaakt en de meiden moeten verschillende bekende punten op de foto zetten. De eerste snorkel stop is bij Bachelor Beach. Dit strandje heeft glashelder water en het zand maakt het makkelijk om het water in en uit te lopen.

Bachelor Beach

Bachelor Beach

Via de zoutpannen rijden we langs de Blauwe Pan, Pink Beach en de Oranje Pan naar de Willemstoren. Het kleurenpallet op deze route blijft indrukwekkend, van knal roze gaat het over in diep groen met aan de rechterkant de vele kleuren blauw.

Overal op de foto, white Slave

Overal op de foto, White Slave

Gelukkig kunnen we ook een dagje thuis blijven om te knutselen en spelletjes te spelen, even bij te tanken en uit de zon te blijven.

Klein Bonaire

Vandaag nemen we de watertaxi met Henk van de Kantika di Amor naar Klein Bonaire. Al snel merken we dat we geen goeie dag hebben uitgekozen want zodra we met maskers en snorkels de zee in stappen voelen we kleine steekjes en het water zit vol sliertjes die ontzettend vervelend prikken. Het zijn een soort kwallen en het ondiepe water zit er vol mee. Toch blijven we op het kleine eiland. Als je met meerdere in het water bent is het stukken minder en we zijn er niet alleen, er zijn zeker 50 kids van een vakantieplan.

Schaduwhuisjes op Klein Bonaire

Schaduwhuisjes op Klein Bonaire

Mangazina di Rei

Zaterdag is het cultureel festival “Nos Zjilea” bij het Mangazina di Rei. Dit culturele park ligt net voor Rincon en het staat vandaag vol marktstalletjes met zelfgemaakte souvenirs, versgebakken brood, planten en veel eten en drinken. De steelband “Silver Bullet” speelt. Mamita Fox laat zien hoe je een hoofddoek knoopt en Aletta geeft uitleg over haar geitenproducten. De sfeer is goed en het is druk met zowel eilanders als toeristen.

Cultuur proeven op Mangazina di Rei

Cultuur proeven op Mangazina di Rei

In Deel 4 gaan we we kayaking bij het Mangrove Center, windsurfen op Sorobon en naar het Washington Park.

Lees ook: Deel 4 of lees eerst: Deel 1 en Deel 2

Deel dit artikel