Blog

Zomervakantie op eigen eiland Bonaire Deel 1

Het is zondagmorgen en mijn tienerdochter van 12 jaar ligt nog op bed. De situatie is zo: man en zoon van 11 jaar zijn samen op bezoek bij zijn familie in Uruguay en dochter en ik blijven op Bonaire want oma en nichtje komen volgende week voor 3 weken op bezoek.

Volgens een onlangs verschenen rapport van de ombudsvrouw is er ontzettend weinig te doen voor kinderen van 12 jaar op Bonaire. Ik heb het rapport gelezen en ga de uitkomst zeker niet tegenspreken. Wel ga ik schrijven waar je tieners dan wel blij mee kunt maken op Bonaire in de zomervakantie.

De afgelopen week was het vooral van belang om mijn dochter met rust te laten. Uitslapen, Netflix en whatsappen met vriendinnen (allemaal van het eiland af) vulde ongeveer de helft van de dag. Zwemmen en snorkelen, ijsjes eten, cake bakken en samen wat huishoudelijke verplichtingen doen zo ongeveer de andere helft. Met dit rustige dagritme kan ik lekker doorwerken (ik werk vanuit huis) om zo meer tijd vrij te maken voor de komende drie weken.

Vandaag maken we een soort van agenda zodat we ongeveer weten wat we elke dag gaan doen en het ziet er ongeveer zo uit:

  • Week 1: Snorkelen en zwemmen, proefduik maken, eiland rondrijden, veel picknicken en foto’s maken, eventueel nog een duik maken. Met de watertaxi naar Klein Bonaire.
  • Week 2: Windsurf les en oefenen op Sorobon, kayaking in de Mangrove, snorkelen en zwemmen in Lac Cai. Driftwood zoeken en kunstwerkjes maken.
  • Week 3: De grotten van Bonaire bezoeken, Terramar museum, kamperen in het Washington Park en het shark museum bekijken. Wandeling in de omgeving van Rincon maken en het Mangazina di Rei bezoeken.

Volgens mij komen we de komende drie weken prima door, woensdag staan we bij de KLM en kan de pret beginnen, lees je mee?

Lees hier: Deel 2

Deel dit artikel