Bonaire

Divi Divi Air traint met Twinotter vliegtuig in Bonaire

Divi Divi Air verricht vandaag de eerste ground-crew training op Bonaire,, als onderdeel van het proces om het vliegtuig in gebruik te nemen. Foto: Divi Divi.
Divi twinotter ground crew training

Divi Divi Air verrichtte vandaag de eerste ground-crew training op Bonaire, als onderdeel van het proces om het vliegtuig in gebruik te nemen. Foto: Divi Divi.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Divi Divi Air hield vandaag de eerste oefening met haar nieuwe DHC-6 ‘Twinotter’ vliegtuig op de Flamingo Luchthaven. De oefening, die vandaag gericht was op het grondpersoneel, is onderdeel van het proces om het vliegtuig in gebruik te kunnen nemen. Divi Divi verwacht dezelfde training ook komende week op Aruba te kunnen houden.

Directrice van Divi Divi Air, Germaine Richie, vertelde desgevraagd aan Bonaire.Nu dat de hoop is de PJ-DVD nog voor het eind van het jaar ook daadwerkelijk in gebruik te nemen. De maatschappij ontving gisteren het bewijs van luchtvaardigheid voor de nieuwe kist van de burgerluchtvaart autoriteit van Curaçao (CCAA).

De uitbreiding met een Twinotter vliegtuig door de kleine luchtvaartmaatschappij, die bekend staat om haar punctuele service, betekent dat er meer passagiers per vlucht kunnen worden vervoerd. Nu wil het nog wel eens voorkomen dat de Britten-Normander vliegtuigen waarmee de maatschappij vliegt -en waarop plaats is voor 8 tot 9 passagiers- helemaal zijn volgeboekt.

Met de ingebruikname van de Twinotter zal Divi Divi Air, dat tot zover met name reguliere vluchten aanbood tussen Curaçao en Bonaire ook reguliere vluchten naar Aruba gaan uitvoeren.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo