Bonaire

Bonaire voorleesdag 2017 was een groot succes!!

Dinsdag 13 juni jongstleden werd voor de aller eerste keer de nationale voorleesdag door Stichting Lezen & Schrijven Bonaire georganiseerd. En dit was meteen een enorm succes!

Alle voorlezers, kinderen en scholen die we tijdens en na de voorleesdag spraken waren razend enthousiast. De meeste voorlezers hebben ook al aangegeven graag weer deel te nemen aan de volgende voorleesdag en wellicht ook vaker te willen voorlezen op de scholen.

Er is voorgelezen in bijna 90 groepen van basisscholen en kinderdagverblijven. In totaal hadden zo’n 100 mensen zich opgegeven om te gaan voorlezen. Vele bedrijven op het eiland deden mee, zoals Stinapa, WEB, MCB, EOZ, FORMA, RCN, Centrum Jeugd & Gezin. Maar ook de brandweer, politie, Rijksvertegenwoordiger en de waarnemend gezaghebber hebben voorgelezen.

Er waren zelfs een aantal schrijvers van (kinder)boeken die graag wilden deelnemen, namelijk Hans & Monique Hagen, Jannet Butter en Jelte van der Kooi. Hans & Monique Hagen zijn zelfs officieel sinds april 2017 de Kinderboekenambassadeurs van Nederland en Caribisch Nederland!

We kunnen dus eigenlijk wel stellen dat  heel Bonaire  mee deed aan deze voorleesdag!!

Wij willen alle voorlezers, bedrijven en scholen enorm bedanken voor het deelnemen aan de voorleesdag. Dankzij jullie is de voorleesdag een groot succes geworden! En hopelijk hebben we hierdoor vele ouders, leerkrachten en leidsters gestimuleerd om regelmatig voor te gaan lezen aan hun kinderen.

Vanaf nu gaan we de voorleesdag jaarlijks organiseren en wie weet kunnen we het ieder jaar een beetje uitbreiden. Zeer binnenkort zullen we de datum voor de voorleesdag van komend jaar bekend maken.

Verder willen we RCN nogmaals enorm bedanken voor het sponsoren van de voorleesdag! Zonder deze financiele steun was dit project niet mogelijk geweest.

Deel dit artikel